Darálthúsos, tejfölös rakott tököt szeretnék csinálni. Valahol ettem ilyet, de nem tudom hogy kell elkészíteni. Szerinted?
Én tejfölös-kaprosat csinálok, pulykamellből. A darált húst vöröshagymán megpárolom (+só, bors), megszórom kaporral, ráöntök bőven tejfölt (fél kg hús + 1 nagy tejföl). Főtt rizzsel összekeverem, rétegezve lerakom a besózott cukkinivel, a tetejére sajtot reszelek és összesütöm. A töltött cukkinit ugyanígy csinálom.
Találta egy ilyet ez cukkinivel van. Ugyanígy kell a tököset is?
Igen, csak a tejfölt ne keverd bele a húsba, mert nem fog beleférni. Töltötten úgy érdemes, hogy ha még zsenge, akkor a húsba a tök kikapart belsejét kevered bele, ezzel töltöd meg, a tejfölt pedig a tetejére teszed.
Előfőzni nem kell, csak a húst süsd meg, a tök hamar átsül. Érdemes alá egy kis vizet önteni, így nem ég meg az alja.
A húst megpárolom(de legjobb tarjával,mert nem olyan száraz,mint a pulykamell) hagymás,paprikás zsíron. Ha megfőtt,összekeverem a rizzsel. A tök belsejét kikaparom,
beleteszem a tölteléket. A tepsit kizsírozom( nem olajjal),beleteszem a megtöltött tököket. A tetejére teszek házitejfölt,vagy főzőtejszínt.- Ez főzés közben "beleolvad" a töltelékbe. A tejfölbe keverem a kaprot. Kevés vizet öntök alá,teszek bele egy kevés sót.lefedve addig párolom a sütőben,amíg a tök megpuhul. Ha már puha,leveszem az alufóliát és pirosra sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!