Tejfölös kekszcsoda?
Nem szoktam sütni, főzni... stb, ezért előre is elnézést a hülye kérdésekért, de nem szeretném elrontani.
Először is a 0,5 l tejföl az a nagy dobozos, ugye?
A másik pedig, hogy a recept egy kisebb tepsit ír, ami a 20x30-as (kommentbe írta) és nekünk pedig ilyen van: [link]
Lemértem, 30x40-es. Most gondba vagyok, hogy így miből mennyit vegyek, mennyi fog kelleni?
Igen, nagy tejföl.
A hozzávalókhoz a tepsik területét kell arányosítani:
20*30=600
30*40=1200 Tehát a tied kétszer akkora, vagyis dupla adagot kell csinálnod.
Ettől azonban óva intenélek, a hozzávalók alapján semmilyen csoda nem lesz... Cukros tejföl háztartási keksszel minden lesz, csak nem csodálatos.
Persze ízlések és pofonok...
Szia! Az általad belinkelt receptet én is készítettem már, de nekem az a gondom vele, hogy a tejföl savanykás íze és a kakaópor együtt elég fura, nem nagyon ízlett a családnak. De szoktam hasonlót készíteni. Leírom, ha nem bánod.
Először is megfőzök 1 csomag vaníliás pudingot 4 dl tejben, és langyosra hűtöm. 1 nagy doboz tejfölt (20 %-os tejföllel picit talán sűrűbb, krémesebb állagú lesz a krém, de teljesen jó hozzá a 12 %-os is) kikeverek 6-8 evőkanál porcukorral, 1-2 csomag vaníliás cukorral, és a langyos pudingot is belekeverem. Egy kis reszelt citromhéj is mehet hozzá, nem rontja el. Egy kisebb tepsit (a tied teljesen oké hozzá) kirakok egy sor háztartási keksszel, rásimítom a fele krémet, majd újabb sor keksz, a krém másik fele, és végül az utolsó sor keksz. Összesen 2-2,5 csomag kekszet szoktam elhasználni. A tetejére banánkarikákat vagy bármilyen más gyümölcsöt teszek (barack, meggy, kivi, ananász, málna, narancs, mandarin, vagy akár vegyesen is), és leöntöm gyümölcszselével. A zselét otthon is elkészítheted. Én úgy szoktam, hogy 3,5 dl bármilyen gyümölcsös szénsavas üdítőben (málna, meggy, kivi, narancs vagy citromízű üdítővel nagyon fincsi) 1-2 evőkanál cukorral megfőzök 1 csomag vaníliás pudingport, és még melegen a süti tetejére öntöm. Ha kihűlt a zselé, mehet a hűtőbe, egy nap alatt szépen megpuhul. Isteni finom süti!
Kicsit egyszerűbb.
1 csokis és 1 vaníliás pudingot (én dr. Oetkert veszek) megfőzöl 3-3 evőkanál cukorral, ha édesen szereted, 4-4 kanál, és 6 dl tejjel. (A csomagoláson 5 dl van, de hígabb krém kell!)
Babapiskótát (lehetőleg ne legyen máz a tetején, mert az fura) leraksz edénybe, megszórod mazsolával, ráöntöd a van. pudingot (melegen). Megszórod darált dióval. Újabb sor babapiskóta, mazsola, csokis puding. 1 napot puhul hűtőben. A mazsola és a dió elhagyható. Lehet szeletelni, és lehet pohárban tálalni tejszínhabbal, akkor hamis somlói lesz belőle, főleg ha veszel rá csokiöntetet is, de anélkül is fincsi.
Valamint lehet kapni tiramisu krémport is, talán az is dr. Oetker, de nem bizts, dobozban van. 2 dobozzal szoktam elkészíteni az utasítása szerint, és lerakom tepsibe: babapiskóta, fele krém, kakaóporral vastagon megszórva, babapiskóta (máz nélküli), rá a másik adag krém, kakaópor. 1 nap alatt ez is megpuhul, nem lehet elrontani, és nincs benne nyers tojás (ami veszélyes, főleg melegben). Cserébe viszont sajnos porból van, de fincsi.
csak egy intelem a kedves vásárlóknak, hogy a gyártók a tejfölt "nagypohárban" 450-375-330 grammig töltik....
észre sem veszi a vevő, hogy ugyanannyiért jócskán kevesebb terméket kap.a "kispoharasokra" is érdemes odafigyelni, mert valamikor egy pohár tejföl 2 decit jelentett, ma pedig 175-150- grammosak általában.
a receptek pedig kis és nagypoharat írnak, de nagyon nem mindegy, hogy súlyra mennyi is az adott termék.
500 g az egy nagy + egy kis pohár kb, a sima nagy az nem elég.
Amúgy ne hallgass a többiekre! Én nagyon kevés édességet szeretek, ezt mégis imádom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!