Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Marcipánnal vagy fondanttal...

Marcipánnal vagy fondanttal egyszerűbb bevonni a tortát?

Figyelt kérdés
A fondanttal hogyan kell csináln?
2012. júl. 22. 21:20
1 2
 11/11 anonim válasza:

A legegyszerűbb pillecukorból készült fondant ami finom is, olyan az íze, mint a mignon fevonatának.

Egy vastagon kivajazott jénaiba tesszük a pillecukrot, egy fakanalat kivajazunk. Mikróba tesszük a jénait és fél percenként megkeverjük a vajas fakanállal, adhatunk hozzá 2 kanál vizet is az elején. Ezt a fél perces kavargatást addig ismételjuk, míg folyós nem lesz, majd szitált porcukrot adunk hozzá és kevergetjük a fakanállal. Mikor már sűrű és nem tudjuk keverni akkor porcukros deszkára tesszük és még ott is adunk hozzá porcukrot addig amíg nyújtható nem lesz. Olyan állaga kell legyen, mint a marcipánnak. Ha színezni akarod akkor én por színezékkel szoktam, mert a folyékony ellágyítja, és akkor teszem bele, mikor kivettem a mikróból és folyós. Akkor a legkönnyebb belekeverni. Persze teheted a végén is mikor már kész a massza, de akkor megint sokáig kell gyúrni, hogy szép egynemű színű legyen.

Ezt próbáld ki nyugodtan, nem fogsz csalódni.

Jó sütést!!

2012. júl. 31. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!