Marcipánnal vagy fondanttal egyszerűbb bevonni a tortát?
A legegyszerűbb pillecukorból készült fondant ami finom is, olyan az íze, mint a mignon fevonatának.
Egy vastagon kivajazott jénaiba tesszük a pillecukrot, egy fakanalat kivajazunk. Mikróba tesszük a jénait és fél percenként megkeverjük a vajas fakanállal, adhatunk hozzá 2 kanál vizet is az elején. Ezt a fél perces kavargatást addig ismételjuk, míg folyós nem lesz, majd szitált porcukrot adunk hozzá és kevergetjük a fakanállal. Mikor már sűrű és nem tudjuk keverni akkor porcukros deszkára tesszük és még ott is adunk hozzá porcukrot addig amíg nyújtható nem lesz. Olyan állaga kell legyen, mint a marcipánnak. Ha színezni akarod akkor én por színezékkel szoktam, mert a folyékony ellágyítja, és akkor teszem bele, mikor kivettem a mikróból és folyós. Akkor a legkönnyebb belekeverni. Persze teheted a végén is mikor már kész a massza, de akkor megint sokáig kell gyúrni, hogy szép egynemű színű legyen.
Ezt próbáld ki nyugodtan, nem fogsz csalódni.
Jó sütést!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!