Vadast szeretnék készíteni?
Milyen húsból lenne a legcélszerűbb? Több helyen olvasom, hogy levesként főzzem meg előtt, kb. mennyi vízben?
Még soha nem készítettem, ezért minden receptnek nagyon örülnék!
Ahogy én készítem:
Apróra vágott vöröshagymát megdinsztelsz, beleforgatod a felszeletelt marhahúst (felsál, vagy comb) és a karikára szelt kismillió sárgarépát-gyökeret, amikor a husi kifehéredett, felöntöd nem túl sok vízzel. Sót, borsot, babérlevelet rakok bele. (Jénaiban szoktam, hogy lássam, hogyan áll). Amikor a husi megpuhult, azt vedd ki belőle, rakd félre, a zöldségen a felesleges lét süsd zsírjára (főzd addig, amíg a levét elfőtte), majd turmixold (törd) össze. Rakd vissza a lángra, tejfölbe (tejszínbe) kevert liszttel öntsd fel, és annyi hideg vízzel állandó keverés közben, amely mennyiségileg elég lesz. Ízesísd mustárral, pici cukorral, majd a husi szeleteket rakd vissza és egy kicsit forrald össze. Főtt rizst, főtt résztát adhatsz hozzá köretnek.
Mi majdnem úgy csináljuk, mint ahogy az első válaszoló írta (sajnos nem tudom fejből a receptet és most nincs elérhető közelségben, ezért nem írom le, hogy mennyiben más), plusz mi zsemlegombócot készítünk mellé.
Ha tudsz szerezni vadhúst, abból is isteni, a már előttem említetten kívül.
Na, mi is így készítjük, csak ugye zsemlegombóccal :) Fejből meg nem mondtam volna, de így leírva látva egyből felismertem a receptet. Mi borókabogyót is szoktunk bele tenni, ha vadhúsból készítjük.
Tényleg macerás, de megéri vele bajlódni. Nálunk ez kifejezetten ünnepi étel.
A készítés fentebb leírt alap módszerével egyetértek.
Nálam a marha hús a nyerő, mostanában kezdek rászokni a szelet hús helyett a kockázottra, valahogy nekem "jobban illeszkedik" a mártásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!