A mai fiatalok tudnak főzni?
Tudom elég furán hangzik, de azt vettem észre, hogy manapság kevesen tudnak főzni (a fiatal generációra gondolok). 19 éves létemre bármit megfőzök, páran már javasolták, hogy legyek szakács...
Sokszor meglepődnek a környezetemben (osztálytársak, barátok), hogy tudok főzni. Közülük a legtöbben csak a vajaskenyér-főzéshez értenek...
Mennyire tendenciális ez, hogy manapság nem tudnak főzni az emberek?
Véleményetek erről?
Én azért tanultam meg főzni, mert muszáj volt. A szüleim dolgoztak, én otthon voltam a nyári szünetekben, evidens volt, hogy főzök, mosok és takarítok.
A mai napig szeretek főzni, számomra megnyugtató. Élvezem a vele járó kreativitást, a sütemények díszítését, és tetszik az elismerés, amikor a vendégeink tele pocakkal, elégedetten távoznak.
Főzni nem, sütni tudok.
Egyrészt, ki van nyalva a seggem főzés téren, tehát anyám főz majdnem minden nap, rászorulva nem vagyok.
Másrészt meg undorodom a hús mócsingolásától, vágásától, elkészítésétől.
Ha egyszer, valami furcsa okból tényleg főzni szeretnék, akkor meg Google barátom segítségével pikkpakk megtanulom, mint minden mást.
Nem értem, hogy hogy lehet lenézni azokat az embereket, akik nem tudnak főzni, vagy nem akarnak.
Tapasztalataim szerint körülbelül minden 10. korombeli 20-21 évesnek vannak a rántottán, tükörtojáson és vajaskenyéren kívül egyéb, magasabb rendű kulináris tapasztalatai.
Én 24/L vagyok.
Tudok bizonyos ételeket főzni,(pl. bolognai spagetti, levesek, sült hús sült répával, burgonyapüré, rántott hús, rizses hús, zöldségesrizs, vagy sima, főzelékek, stb.) amiket meg még nem próbáltam, azt szakácskönyv segítségével elkészítem.
Általában jó szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!