Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szinte az összes kevert...

Szinte az összes kevert tésztás sütim "ragadós" lesz, mitől lehet szerintetek?

Figyelt kérdés
Tegnap is piskótát sütöttem, szépen megsült, de a tésztája egyszerűen ráragad a kezemre?
2012. júl. 13. 13:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mikor megsült, akkor ragad? Ezt nem értem. Tűpróbával ellenőrzöd, hogy a belseje is átsült-e? Lehet, hogy a teteje már barna, de a közepe még nyersen marad?Akkor vagy kisebb fokozaton kell sütni,lassabban, vagy egy rácsnyival lentebb helyezni a tepsit.Ha szépen megsül, akkor hogy-hogy ragad?
2012. júl. 13. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
szerintem is az van amit az első mond. ha szépen megsült, nem szabad, hogy ragadjon, valószinűleg tovább kell sütnöd.
2012. júl. 13. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod! A közepe megsült, én a tetejét is barnának látom, de amikor kihűlt, és pl. ketté vágtam, akkor tetejéről a süti feljött.
2012. júl. 13. 14:01
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Esetle nem nagyon cukrosan csinálod?
2012. júl. 13. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Így van, próbáld meg kevesebb cukorral.

És esetleg egy picivel több liszttel.

2012. júl. 13. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

kettes vagyok.


talán próbáld meg azt, hogy a piskótát valami rácsra boritsd ki, hogy jól szellőzzön.

nekem is volt olyan, hogy tálcára boritottam, és akkor levált az alja. habár te azt irod, hogy a teteje.

nem tudom...

nem raksz rá véletlenül konyharuhát, és attól "beizzad"?

2012. júl. 13. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
47%
A sütő hibája is lehet, hogy nem jön fel. Sötőpor van benne? vagy ha túl nagy lángon sütöd, akkor a külseje már megsül, a belseje még nem jó.
2012. júl. 13. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Csak kihűlt állapotban lehet felszelni!

Kakaós a massza? Az nekem sem olyan, mint a sima, fehér tészta:)

2012. júl. 13. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a gyors válaszokat!

Megpróbálkozom akkor kevesebb cukorral, talán ez lesz a baj?

Nem teszek konyharuhát a tetejére, tudod az a kerek alakú formám van, és csak leveszem róla a kapcsos részt. Nem tudom tényleg mi lehet. Lehet , hogy megpróbálkozom legközelebb, hogy tovább sütöm!

2012. júl. 13. 14:16
 10/11 anonim ***** válasza:
A rácson hűtés az jó ötlet, a sütis könyvek is azt ajánlják. Így körben és egyszerre hűl.
2012. júl. 13. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!