Ajánlanátok valami jó tésztás receptet vacsorára?
ajánlom a következőt. csirkemellet vágj csíkokra. egy kisfej hagymát apróra vágva zsiradékon dinsztelj meg tedd rá a husit, és fehéredésig kevergesd. fedő alatt párold tovább. ha van gombád, abból úgy 25 dekát szeletekre vágva tegyél rá a húsra és együtt párold tovább. gazdagabb változat, (a gombával együtt is lehet), egy 450 gr-os mexikói mixet is hozzáteszel.
legyen finom fűszeres a ragu, borssal, majorannával, vagy esetleg fokhagymával. főzőtejszínnel besűríted, és bármilyen kifőtt tésztával tálalhatod.
másik megoldás, még a tejszín előtt a ragut összekeverni a tésztával. vajazott jénaiba teríteni és a tejszínt, vagy egy pohár tejfölt 1-2 tojással elkeverve a tésztára önteni. meglazítani, hogy mindenhova befolyhasson.
tetejére reszelt sajt, annak pirulásásig sütni.
-1 póréhagyma
- pulykamell kockázva
- őrölt szerecsendió
- só, bors
- tejszín vagy tejföl
- olaj
Dinszteld meg a karikára vágott póréhagymát. Ha jó, akkor tedd bele a húst, kicsit süsd őket össze. (A póréhagymának nem kell elfőnie, maradhat darabos.) Aztán tedd hozzá a tejszínt vagy a tejfölt, sót, borsot és sok szerecsendiót, hogy karakteresen érződjön az íze.
Tálalhatod tésztával, rízzsel, krumplival, zöldséggel.
Egy edényben hagymát és fokhagymát pirítasz, teszel hozzá darált húst, megpárolod, aztán rá paradicsom (konzerv vagy par.szósz is jó), oregano, bazsalikom, és összeforralod. Szóval bolognai ragut készítesz. Ezt főtt tésztával összekevered, vajazott tepsibe vagy jénaiba teszed, ráöntesz egy doboz főzőtejszínt, és jó sok reszelt sajttal megszórod, ha van otthon füstölt sajt, az is mehet rá. Tepsiben addig sütöd, amíg a teteje aranybarnára pirul.
Az első válaszoló gombás-csirkés raguja is fantasztikus, mi nagyon szeretjük.
Egy fazékban vajat olvasztasz, teszel rá 1-2 evőkanál lisztet, simára kevered, és zsemleszínűre pirítod. (Rántást készítesz, na. :D) Lassan felöntöd fél liter meleg tejjel, csomómentesre kevered, sóval, borssal, szerecsendióval ízesíted. Az így elkészült besamelmártásba sok-sok reszelt sajtot szórsz, minél többfélét, annál finomabb lesz. (Legalább az egyik fajta legyen füstölt.) A sajt majd jól besűríti. Ezt a szószt összekevered főtt tésztával, és voilá, kész a házi sajtos tészta! :) Ha szeretnéd, pirított bacon vagy sonka darabokat is tehetsz bele, és akár ugyanúgy össze is sütheted, mint az első általam ajánlott receptet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!