Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Spenót levélből milyen finomsá...

Spenót levélből milyen finomságot lehet csinálni? Esetleg vmi tésztás dolgot? Ha tudtok, receptet is írjatok légyszi!

Figyelt kérdés
2012. máj. 31. 18:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A főzelék mellett nekem 2 nagy kedvencem van:

1, spenótos tészta: pici vízben megfőzöd a leveleket, turmixolod (vagy főzés előtt apróra vágod), majd felöntöd tejszínnel. Fokhagyma mehet bele bőven, bírja :) Aztán összeforgatod a tésztával.

2, sütőben sült spenót: a leveleket kivajazott edénybe rakod (római, jénai, ....) picit fűszerezed, majd beborítod jó sok sajttal és így sütöd meg.


De emellett rakhatod halra, belesütheted leveles tésztába...


Jó étvágyat!

2012. máj. 31. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 tetro ***** válasza:
100%

raviolit:


Tészta:

 500 gramm durumliszt

 6 tojás

 só (ízlés szerint, alapból 1,5 kávéskanál)

 víz

 pár csepp olivaolaj


Töltelék:

 250-300 gramm spenót

 250 gramm ricotta

 só, bors

 5 gerezd fokhagyma


Sajtmártás:

 egy marék parmezán

 1,5 dl tejszín

 tej, só, bors, vaj



Elkészítés:

Kezdjük a tésztával: kb. 20 perc alatt a lisztet, a tojásokat összegyúrjuk a sóval, vízzel olivaolajjal. A megfelelő tészta állagát tekintve sima és ruganyos: nem ragad a kezedre, nem hullik darabokra. A fenti hozzávalók mennyisége kb. ezt az állagot fogja eredményezni. Ha netán egy picit száraz, kis vízzel lehet javítani, vagy, ha ragad, adj hozzá még egy kis lisztet. Ha kész, tedd félre 20-30 percre "pihenni" és kedzj hozzá a töltelékhez.

Töltelék:

Vágd apróra az összes fokhagymát, ha ez megvan egy kis vajon melegítsd, majd add hozzá az ugyancsak apróra vágott spenótot. Sózd, borsozd ízlésed szerint. Amikor a spenót már kellőképpen összeesett (feleannyinak fog tűnni, mint előtte!), vedd le a tűzről és tedd félre egy kicsit hűlni.

Amikor már csak langyos, keverd hozzá a ricotta -t! Javaslom a botmixer használatát, hogy szép egyenletes állagú spenótós-ricottás tölteléked legyen.


Megtöltöd a tésztát raviolinak.


Sajtmártás: olvaszd meg a vajat, öntsd rá a tejszínt. Amikor elég meleg, keverd hozzá a parmezát, sózd borsozd ízlésed szerint. Ha túl sűrűnek értékeled, némi tejjel hígítható.

Folyamatos kevergetés mellett forrald össze

2012. máj. 31. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Spenótos tepsis tészta.

fél kiló zsenge spenótlevelet forró, csipet szódabikarbónás vízben pár percig főzünk, inkább csak

majd leszűrünk. kinyomkodva késsel összevagdaljuk.

zsiradékon fokhagymás rántást készítünk, amit 2 deci hideg tejjel csomómentesre keverünk. bele a spenót és 2 deci főzőtejszín. egyet forralunk rajta finoman. jó borsos,fokhagymás legyen.a sóval finoman, mert a tésztát szalonnára szedjük.

közben 40 deka spagettit, vagy rövidcső, penne... stb tésztát kifőzünk, leszűrünk.

10-15 bacont (kis zsíron) csíkokra vágva ropogósra sütünk

és ebbe forgatjuk a leszűrt tésztát.

egy keverőtálban összekeverjük a tejszínes fűszeres spenóttal.

zsírozott tepsibe terítjük és kb 15 deka reszeltsajttal megszórjuk.(Trappista, Edami,Pannónia, mindegy)

ha valaki szereti a márványsajtot, 5 deka a tészta közé morzsolva külünösen finommá teszi.

a reszelt sajt pirulásáig sütjük.

Nagyon finom.

2012. jún. 1. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
*inkább csak blansírozzuk...
2012. jún. 1. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Lekváros omlett


Hozzávalók

3 tojássárgája

3 tojásfehérje

2 kk liszt

2 ek cukor

vaj és cukor a sütéshez

Házi sárgabaracklekvár a töltéshez


Elkészítése

A tojássárgáját keverőtálban habos-világosra keverjük a cukor felével, hozzáadjuk a lisztet és a sót. A fehérjét lágy habbá verjük, egyharmadát a sárgájához keverjük, a maradékot hablapáttal óvatosan beleemeljük a masszába. Ehhez a habot a sárga masszára egyengetjük, a keverőedényt egyik kezünkkel a tengelye körül forgatjuk, miközben a hablabátot alulról felfelé lapátoljuk a krémet, míg többé kevésbé homogén nem lesz (ne keverjük túl, könnyen összeesik, azonnal süssük).


Vastag falú serpenyőben vajat és kevés cukrot hevítünk. Amikor már enyhén karamellizálódott, beleöntjük az omlettmasszát, szétterítjük, a lángot kissebre állítjuk. Addig készítjük, míg az alja egyenletesen sötét aranybarnára nem pirul, a teteje nagyjából el nem készül: maradjon szaftos, akár egy kicsit alulkészült is. Ha úgy tetszik, ez egy vastagabb csúsztatott palacsinta.


A közepére mártásszerűen híg lekvárt csorgatunk, majd a két oldalát felhajtjuk. Kívül sötét karamellásnak, belül nagyon lazán és viágosan krémesnek kell lennie.

2018. okt. 24. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!