Karajból milyen finomságot lehet csinálni?
felvágod kb 1 centis szeletekre, berakod olajozott tepsibe. sózod, borsozod, és megkened mustárral.
felvágsz nagyobb karikákra ízlés szerint hagymát (én jó hagymásan szeretem, úgyhogy 3-4 nagyobb fejet is szoktam 1 kg húshoz), plusz pár fokhagymát, és ezeket ráhalmozod egyszerűen. utána kicsit megsózod még a hagymát, ráraksz pár szelet szalonnát és be a sütőbe lefedve kb egy órára. utána leszeded róla a fóliát és sütöd tovább, amíg picit megpirul (15 perc kb.)
Istenien puha, omlós, szaftos marad a hús.
12 szelet karaj, fél liter tejföl, 4 evőkanál mustár, fokhagyma, só, bors
A karajszeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom.
A tejfölbe belekeverek 4 evőkanál mustárt és annyi fokhagymát török bele, hogy csípősnek érezzem a.
Egy tepsit kikenek olajjal. A húsokat megforgatom a tejfölben és a tepsibe teszem. A maradék tejfölt a tetejére öntöm. Alufóliával lefedem, és előmelegített sütőben 180-200 fokon addig sütöm, amíg puha, omlós lesz (kb. 1 óra), majd leveszem az alufóliát, 10-15 dkg reszelt sajttal megszórom, és visszateszem a sütőbe 15-20 percre, míg a sajt ráolvad. Nagyon finom! Krumplipürével szoktam tálalni. Ez ugye elég nagy adag, egyszerre 5-6 főnek elég.
Ha ilyenre gondolsz..: [link] :-P
Lehet, hogy nem egy olcsó dolog, de szerintem a kép alapján fini lehet!! :DD
másodiknak:
én simán kenyérrel szoktam enni, mert isteni zsíros-szaftos kaja :P de pl. egyszerű petrezselymes burgonyával, vagy rizzsel is nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!