Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumpliból milyen édesség...

Krumpliból milyen édesség jellegű finomságot tudnék csinálni?

Figyelt kérdés
vagy ha van vmi különleges krumplis ötletetek ami nem édesség, akkor irjátok le :)
2009. szept. 30. 14:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
gombóc
2009. szept. 30. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
azt hiszem a hamis marcipánhoz krumpli kell többnyire.
2009. szept. 30. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

Fahéjas krumplisütemény


Hozzávalók (2-4 személyre):

50 dkg burgonya

2 tojás

15 dkg porcukor

15 dkg zsír

1 kávéskanál vaj

1 kávéskanál őrölt fahéj

fél citrom héja

vaníliáscukor


A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg, törd át és hagyd kihűlni. Ezután dolgozd össze a zsírral, az elhabart tojások háromnegyedével, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a fahéjjal és kicsit sózd is meg. Olajos kézzel formázz belőle kis pogácsákat, a tetejüket kend meg a maradék tojással és kizsírozott tepsiben, előmelegített sütőben, nagy lángon süsd pirosra. Forrón, vaníliáscukorral meghintve tálald.

2009. szept. 30. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
Sajnos nem tudom, hogy anyósom miként készíti el, de krupliból, túró nélkül, olyan túrósízűlepény sütit csinál, hogy aki nem tudja miből van, rávágja, hogy túrós.
2009. szept. 30. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

Krumplis nudli


Hozzávalók:


50 dkg burgonya, 20 dkg liszt, 3 dkg zsír, kis só, kis olaj, 3-4 evőkanál zsemlyemorzsa


A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a zsírt, jól összedolgozzuk és kisujjnyi sodralékokat csinálunk belőle, majd kettévágjuk mindegyiket. Lobogó, sós vízben kifőzzük. Az olajon a morzsát megpirítjuk, tálba tesszük és a nudlikat erre szűrjük. Jól elkeverjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

2009. szept. 30. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

Túrós-krumplis moldvai derelye


Hozzávalók 5 adagra: 400 gr. liszt, 250 gr. juhtúró, 500 gr. burgonya, 3 tojás, 25 gr. cukor, 150 gr. tejföl, 100 gr. vaj, 25 gr. só.


A lisztet tojással , sóval és vízzel elkeverjük és tésztává gyúrjuk, kinyújtjuk. A túrót, a főtt burgonyát leőröljük és a megmaradt két tojással elkeverjük. A tésztalapot kockákra vágjuk, beletesszük a masszát és a széleit benyomkodva forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöntjük. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat és ráöntjük a derelyére. Tejfölösen és cukrozva melegen fogyasztjuk.

2009. szept. 30. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

krumplis kalács

Hozzávalók:

25 dkg lisztes, fõtt burgonya

10 dkg mazsola

5 cl rum

4 tojás

10 dkg kristálycukor

12 dkg hámozatlan, reszelt mandula

11 dkg teljes õrlésû búzaliszt

egy csipetnyi sütõpor

egy csipetnyi só

egy csomag vaníliás cukor

egy fél citrom reszelt héja

sütõpapír

porcukor


Elkészítés:

-A burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra tördeljük szét.

-A mandulát a liszttel és a sütõporral gondosan összekeverjük

-A mazsolát rummal meglocsoljuk

-A tojásokat a kristálycukorral, a sóval és a vaníliáscukorral meg a citromhéjjal forró vízfürdõ fölött sûrû krémmé verjük.

-A vízfürdõrõl levéve addig verjük tovább, míg teljesen ki nem hûl.

-A lisztes keveréket, a reszelt borgonyát és a mazsolát a tojásos masszába keverjük

-Egy sütõformát kibélelünk sütõpapírral, a masszát beleöntjük és elõmelegített sütõben 200ºC-on kb. 50 percig sütjük, míg szép barna nem lesz.

-Ha a tûpróba szerint megsült, kivesszük a sütõbõl.

-A tésztát a formában hagyjuk kihûlni, majd kiborítjuk belõle, lehúzzuk a papírt

-Porcukorral meghintjük és adagokra vágjuk.

2009. szept. 30. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

krumplis sütemény


Hozzávalók:

23dkg fött burgonya

20dkg liszt

1 tojás

2dkg élesztő

tej,porcukor

fahéj v.kakaó

Elkészítés:

A főtt áttört burgonyát a 20dkg lisztet,tojást összegyúrjuk.

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk,hozzáöntjük a fenti anyagokhoz és jól összegyúrjuk.Ha ezzel készen vagyunk,kb kétújjnyi vastagságú rudakat sodrunk belőle,azt késsel 3-4cm-es darabokra vágjuk és forró olajban kisütjük.Még melegen kakaós v. fahéjas porcukorba forgatjuk és tálra tesszük

2009. szept. 30. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

krumplis kiflik

» 5 dkg margarin

» 30 dkg főtt, áttört burgonya

» 2 dkg só

» 40 dkg liszt

» 2 dkg élesztő

» 5 dkg cukor

» 3 ek. tej

» 25 dkg sárgabarack-lekvár


Elkészítés módja:

Az élesztőt langyos tejben megkelesztjük. A burgonyát összedolgozzuk az élesztővel, liszttel, olvasztott margarinnal és cukorral. Duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 11x11 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzeteket megtöltjük a lekvárral, majd kifliket formázunk belőlük.

Kivajazott sütőlemezre tesszük, és negyed órát kelesztjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.

2009. szept. 30. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

krumplis csiga


Töltelék

- 20 dkg kristálycukor

- 4 tojásfehérje

- 25 dkg ribizli

- 1 csomag vaníliás cukor

- 12 dkg porcukor

- 3 tojássárgája

- 50 dkg tehéntúró


Krumplis csiga

- 1 kg burgonya

- 2 db tojás

- 2 dkg zsír

- igény szerint só

- igény szerint finom liszt


Töltelék

Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Az áttört túrót

összekeverjük a tojássárgájákkal, a porcukorral és a vaníliás cukorral.


Krumplis csiga

A krumplit meghámozzuk, és felteszszük darabosan, kevés sóval főni. Melegen áttörjük, hozzáadjuk a két

tojást, a zsírt, kevés sót és annyi lisztet, hogy könnyű tésztát gyúrhassunk. A gyúrótáblát erősen meglisztezzük, a tésztát elnyújtjuk. Az elkészített tölteléket rásimítjuk. Felsodorjuk úgy, mint a bejglit szoktuk. A felsodrásnál és a két végén a széleket tojásfehérjével megkenjük, hogy jól összetapadjon. Ezután a tésztát egy konyhakendőre

tesszük, és a szemben levő sarkait összecsomózzuk. Fakanalat csúsztatunk a csomók alá, és a csomagot lobogó, forró vízbe lógatva, a fakanalat a fazék szélére támasztva főzzük kb. 20 percig. Ha a tészta megfőtt, a fakanálnál fogva kiemeljük a vízből, alaposan lecsurgatjuk.

Ezután ujjnyi széles szeletekre vágva, forrón tálra rakjuk, és vajban vagy zsírban pirított zsemlemorzsával meghintjük.

2009. szept. 30. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!