Gyors, egyszerű édesség?
Egy gyorsan egyszerűen elkészíthető édességet szeretnék, amit sütni sem kell.Nagyon meg kívántam :).
(ne 5 perces bögrés süti legyen mert attól rosszul vagyok :S)
Köszi!
Túrót kikeversz gyümölccsel, mézzel vagy vaniliás cukorral és már eheted is.
Vagy sült banán/alma (az utóbbit fahéjasan).
Esetleg gyümölcsrizs/tejbegríz.
Sport szelet
Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 4 evőkanál kakaópor, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, rum vagy rumaroma
A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük.
Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.
Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle.
Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.
Nagyon finom!!! :-)
Kókuszgolyó
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
2 evõkanál kakaó
20 dkg porcukor
1 mokkáskanálnyi rumaroma
1 csomag kókuszreszelék
meggybefõtt leve
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahõmérsékletű vajjal. A meggybefõtt rumaromával ízesített levébõl annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készitünk belõle és egyenként megforgatjuk õket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtõszekrénybe tesszük, míg megkeményedik.
Lusta csokimousse
öö
mi az a vanília kivonat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!