Mondanátok egyszerűen, könnyen elkészíthető tésztás-szószos recepteket? Pl. Spagettik, pennék, stb.
Lehet belőlük válogatni.
Egyébként "hamis" vadasmártást akarok holnap készíteni kifőzött tészta mellé: (=hamis, mert husi helyett most csak leveskockát fogok használni)
Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, beleforgatom a karikára szelt sárgarépát, gyökeret, sózom, borsozom, babérlevél és húsleves kocka bele, kicsi vízzel födő alatt puhára párolom.
Ha megpuhult, zsírjára sütöm, turmixolni, vagy éppen csak (bármivel) apróra törni, kis láng felett megszórom liszttel, és vízzel hígítom a megfelelő mennyiségre, állagra. Tejföllel, mustárral, kevés cukorral ízesítem.
Nálam ez a hamis vadas-mártás, holnap éppen ez lesz.
Paradicsomos spagetti
2 marék kolbászt vagy húsos szalonnát pirítasz
1 kockázott hagyma rá
1 db pari konzerv
½ dl víz
2 g. zúzott fokhagyma
só, bors, rozmaring, oregánó, bazsalikom
addig főzd míg rotyogni kezd
még melegen keverj bele 4 marék főtt tésztát
olyan lesz mint a menzás spagetti
Tejszínes gombás penne
2 marék sonkát vagy húsos szalonnát pirítasz
1 kockázott hagyma rá
25 dkg szeletelt gomba rá
mikor a gomba saját levét elfőtte
1,5 dl tejszínt
½ dl fehérbort önts rá
só, bors,
1 mk. tárkony
addig főzd míg rotyogni kezd
kb. 25 dkg kifőtt penét még melegen keverj a szószba.
ez nagyon egyszerű,hamar megvan és finom:)
én zabtejszín helyett sima főzőtejszínt használtam,és medvehagyma helyett csak újhagymát:)
Hármsajtos, pár perc alatt készen van és finom.
2-3 gerezd fokhagymár olajon megdinsztelek, szórok rá oreganot és bazsalikomot, felöntöm 2 dl tejszinnel, szórok bele reszelt parmezánt-trapista sajtot- és füstölt sajtot, addig kavarom míg a sajtok felolvadnak, majd beleteszem a kifőtt olasz tésztát, friss bazsalikom levelekkel és reszelt sajttal tálalom.
Kedves egészségedre!
Egyébként végülis melyiket csináltad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!