Milyen könnyen elkészíthető süti recepteket tudtok?
Írnátok/linkelnétek nekem olyan süti recepteket, amikhez nem kellenek extra hozzávalók, hanem annyiból is elkészíthetők, amik egy átlagos háztartásban vannak otthon? (Így gondolom kakaós süti receptek előnyben, de bármire nyitott vagyok.) Nem vagyok egy konyhatündér, szóval ha még elkészíteni is egyszerű, külön nagyon boldog leszek. Köszi! :)
u.i.: a bögrés sütit ismerem és szeretem, de esetleg más?
kakós lepény: 25 deka liszt, 25 deka cukor, 2,5 deci tej, 1 tojás, 10 deka vaj, egy sütőpor, 2-3 ek. keserű kakaópor.
vajat a tojásssal, cukorral kikeverni, hozzá a tejet, majd a sütőporos lisztet és végül a kakaót.
közepes tepsibe önteni (sütőpapíros, vagy zsírozott lisztezett)
a tetejét megszórhatjuk, meggyel, sütésálló lekvárral.
tűpróbáig sütni, kb 35 perc.
önmagában is finom, de kettévágva bármivel megtölthető, akár lekvárral is.
Köszönöm a válaszokat!
15:51 - pont ezt a receptet néztem most ki végül egy szakácskönyvből, ez nagyon jónak tűnik. :) Egy dologban kéne még segítség.
Nincs itthon, csak Nesquick kakaó. Megcsinálhatom azzal is? És ha azzal csinálom mennyivel tegyek kevesebb cukrot az eredetinél? Köszi! :)
csak 20 deka cukrot tegyél bele, és legalább 5 kanál kakaót. de nem olyan sötét, arra számíts.
de nagyon egyszerű is finom. Horvát I. receptjei közül való:))
nagyon köszi a segítséget! Ez lesz. :)
(a család úgyis depressziós, csak nekem van jó napom... hátha így picit az övéké is szebb lehet)
18/L
legyen is jó kedved, majd a többiekre is ráragad:))
sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!