A túl híg spagetti szószt hogy tudom besűríteni?
melegítsd fel a szószt forrásig, aztán kukorica, vagy búzakeményítőt keverj el egy kis vízben, majd öntsd a szószhoz, és kevergesd így pár percig, miközben forr az egész, láTni
fogod, hogy mennyire sűrűsödik meg.Ha nincs otthon keményítőd, akkor kevés lisztet keverj el vízzel, hogy folyós legyen, és óvatosan - közben szintén kevergetve - öntsd a szószhoz, és forrald-keverd pár percig. Látni fogod, hogy így is besűrűsödik.
2 válaszoló. A staubolás azt jelenti, hogy a kevés zsiradékon megpiritott alapanyagokra szórsz rá lisztet, kicsit piritod és utána engeded fel valamilyen folyadékkal.
Ha fövésben lévö ételbe szórsz lisztet, akkor garantáltan lisztcsomók lesznek benne, ami se nem gusztusos, se nem jó ízü.
A 3. válaszolónak (is): a spagettimártásba semmiféle lisztet, keményitöt nem szokás tenni, mert azzal az olaszos, paradicsomos íz tünik el belöle.
A kérdésre: két megoldás van, vagy elég sokáig fözöd (az eredeti olasz variáció szerint az ilyen mártásokat LEGALÁBB 3 óráig kell lassan fözni, hogy tálaható legyen), vagy ami még segit és nem rontja el, ha süritett paradicsomot fözöl bele.
Na tessék megint lepontozták, amikor felhívtam a figyelmet arra, hogy a staubolás egészen más, mint, ahogy
a válaszoló írta. nem volt időm és kedvem részletesen leírni, de ezt megtette az utolsó válaszoló...
Ha valaki nem ismer egy főzéstechnikai eljárást, ne csak lefele pontozzon, hanem vegye a fáradságot és nézzen utána,egy percébe sem kerül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!