Hogyan kell jól megsütni a fagyasztóból kivett kolbászt?
Tepsit VÉKONYAN kikensz zsirral, beleteszed a FAGYOS kolbászt és addig sütöd, amig eléggé megsül.
LEhet lábosban is, de akkor könnyebben leég, ott is kevés zsirt tegyél alulra, bele a kolbászt és fedö alatt, néha megmogzatva süsd. Ha az egyik oladal jó, akkor meg kell forditani, vigyázz, mert könnyen eltörik.
A sütöben egyszerübb.
Én csak kibélelem a tepsit sütőpapírral, maj beleteszem a fagyos kolbászt. A kolbászokat megszurkálom villával, hogy ne roppanjon szét sütés kozben. Felöntöm vízzel a kolbász feléig a tepsit. Letakarva sütöm 40 percet (nem szükséges előmelegített sütő, de ha mégis úgy csinálod akkor ez a 40 perc lerövidűl). Majd leveszem a fóliát és tovább sütöm, hogy kicsit megpiruljon és a víz is elpárologjon valamennyire.
Szoktam a kolbász mellé nagy cikekkre vágott krumpilt is tenni (felszívja a szaftot és finom íze lesz a krumplinak). Újkrumplival is kiváló.
Én zsírt szoktam alá rakni,és azt is meg lehet enni,kenyérre kenve. Isteni finom :D Mondjuk nem egy diétás cucc,az tény.
Olaj szerintem nem passzol a kolbászhoz,de rossz biztos nem lesz azzal sem. víz nem kell alá semmi esetre sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!