Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi ideig süssem a kolbászt...

Mennyi ideig süssem a kolbászt és hány fokon?

Figyelt kérdés
2012. márc. 26. 14:26
 1/4 anonim ***** válasza:
én úgy szoktam hogy felteszem vízben főni 10-15perc leöntöm a vizet és akkor pirítok rajta
2012. márc. 26. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Annyi vizet teszek rá, hogy a kolbász jó félig vízben legyen, lefedem, kb öt perc múlva leveszem a fedőt és megfordítom. Fedő nélkül hagyom, míg a víz elfő, kicsit hagyom pirulni. Közben ne böködjétek, mert kijön a leve, a kolbász meg száraz lesz. Úgy saccolom, hogy 20 perc alatt van kész.
2012. márc. 26. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
én egy kevés zsírban víz nélkül szoktam sütni. kb 10 perc egyik fele 10 a másik. engedni szokott egy kis saját vizet a benne lévő hús.
2012. márc. 26. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is kevés zsírban, vagy alaposan kizsírozott tepsiben rakom össze a kolbászt, a másik végébe a hurkát, egyszerre sütöm, mindkettőt megszurkálva. A kolbit azért, hogy (a forró zsír benne kitágul,) ne durranjon szét tőle, a hurkát pedig: mivel abalében megfőzték, víz van benne, legyen neki hol kijönnie. Ez a víz egyébként elegendő arra, hogy a kolbi húsa is átpuhuljon.

Ha vékony-hurka, akkor az is megsül a kolbásszal egyidőben (persze közben át kell forgatni őket), ha a hurka vastag (házi), akkor az valamivel később fog kész lenni.

2012. márc. 26. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!