Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A helyi folyón leginkább...

A helyi folyón leginkább keszeges helyet tudok és ez az a hal amiből nagy mennyiséget tudnék hétről-hétre fogni. Van aki kolbászt vagy fasírtot csinál belőle?

Figyelt kérdés
Csak mert vennék hozzá darálót csak nem tudom milyen paraméterekkel kell rendelkeznie, hogy az apró szálkákat is ledarálja szépen. Akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban ossze meg velem legyenszives?
2012. márc. 11. 22:49
 1/7 doboszoli ***** válasza:

Halkolbász ügyben nincs tapasztalatom,(valószínűleg nem is lesz..), de keszeg ügyben igen.

Amire szerintem alkalmas:

-sült keszeg

-marinált hal

-olajos hal, ruszli

-halászlé alap

Ha tudsz profin irdalni, az egyik legjobb ízű hal, mégis sokan "lenézik".

2012. márc. 12. 06:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Imádom beirdalva, paprikás lisztbe forgatva és ropogósra sütve. Akkor az apró szálkák is ehetőek.


Darálva szerintem az apró szálkák nem fognak eltűnni, veszélyes lehet fasírtként, kolbászként enni. Inkább megpucolva fagyasztd le olyan adagokban, ahogyan elfogy.

Nemcsak sütnivalót, de halászlé alapleveként is bármikor elő tudod venni.

2012. márc. 12. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez az út nem járható, ezt egy igazi pecás tudja...halból halat kell enni, nem kolbászt és fasírtot.

már leírták hogyan, nekik adok igazat..

azért fel a fejjel, a sült ropogós keszeg a kedvencem. de a kárász sem kutya:))

2012. márc. 12. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, tény, hogy a sült halnál és halászlénél nincs jobb megoldás :) Ugyanakkor hallottam, hogy van ilyen is és úgy gondoltam, ha ez megoldható lenne minden gond nélkül akkor miért ne :)
2012. márc. 12. 10:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Egyébként nem hiszem, hogy csak kizárólag keszeg van abban a folyóban. Lennie kell ott még minimum potykának is, sőt lehet, hogy egyéb "nemeshal" is van, érdeklődj, keresd, mert akkor tudsz halászlét is főzni.

2012. márc. 12. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Pontyot szoktunk ledarálni : A recept úgy készül mint a hagyományos töltött káposzta, csak halból, és füstölt halat teszünk még a savanyú káposztához .

Sima kézi hús darálon daráljuk le a hal húst amit előtte kifiléztünk.

Fasirtot is szoktunk csinálni ,pontyból, busábol, és amurból ,ez ugyan úgy készül minta hagyományo fasirt csak füszerként vegyesen mentát, fokhagymát, koriandert szoktam bele tenni, és kevesebb füszer paprikát mint a hagyományos fasirtba . Tálaláskor pedig citromlével szoktuk meglocsolni...

2012. márc. 12. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 gergelytamas válasza:
Édesapám füstöli ezeket a típusú halakat, valami fenséges. Most már a faluban bérfüstölést is vállal. Nem pénzért, bartelezik.
2012. dec. 22. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!