A helyi folyón leginkább keszeges helyet tudok és ez az a hal amiből nagy mennyiséget tudnék hétről-hétre fogni. Van aki kolbászt vagy fasírtot csinál belőle?
Halkolbász ügyben nincs tapasztalatom,(valószínűleg nem is lesz..), de keszeg ügyben igen.
Amire szerintem alkalmas:
-sült keszeg
-marinált hal
-olajos hal, ruszli
-halászlé alap
Ha tudsz profin irdalni, az egyik legjobb ízű hal, mégis sokan "lenézik".
Imádom beirdalva, paprikás lisztbe forgatva és ropogósra sütve. Akkor az apró szálkák is ehetőek.
Darálva szerintem az apró szálkák nem fognak eltűnni, veszélyes lehet fasírtként, kolbászként enni. Inkább megpucolva fagyasztd le olyan adagokban, ahogyan elfogy.
Nemcsak sütnivalót, de halászlé alapleveként is bármikor elő tudod venni.
Ez az út nem járható, ezt egy igazi pecás tudja...halból halat kell enni, nem kolbászt és fasírtot.
már leírták hogyan, nekik adok igazat..
azért fel a fejjel, a sült ropogós keszeg a kedvencem. de a kárász sem kutya:))
Második vagyok.
Egyébként nem hiszem, hogy csak kizárólag keszeg van abban a folyóban. Lennie kell ott még minimum potykának is, sőt lehet, hogy egyéb "nemeshal" is van, érdeklődj, keresd, mert akkor tudsz halászlét is főzni.
Pontyot szoktunk ledarálni : A recept úgy készül mint a hagyományos töltött káposzta, csak halból, és füstölt halat teszünk még a savanyú káposztához .
Sima kézi hús darálon daráljuk le a hal húst amit előtte kifiléztünk.
Fasirtot is szoktunk csinálni ,pontyból, busábol, és amurból ,ez ugyan úgy készül minta hagyományo fasirt csak füszerként vegyesen mentát, fokhagymát, koriandert szoktam bele tenni, és kevesebb füszer paprikát mint a hagyományos fasirtba . Tálaláskor pedig citromlével szoktuk meglocsolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!