Szalonnát/kolbászt lehet úgy is füstölni, hogy nem raksz bele sót?
Figyelt kérdés
Csak elméletben kérdezem, hogy megoldható-e, hogyha pl. valaki sószegény diétán van, mert a füstölt szalonna/sonka/kolbász nagyon sósak. Vagy ha a sózást kihagyja az ember és úgy füstöli akkor megromlik?2012. máj. 8. 20:35
1/4 anonim válasza:
Valószínűleg igen, mert a só tartósít.
Egyébként ha nem sózzák a húst, akkor iszonyat büdös lesz (főzéskor, sütéskor is) és rossz ízű.
A sószegény diéta nem 0 sót jelent, mert attól meg lehet halni. Csak kevesebbet, mint amúgy enne. Vagyis: nem 20 dkg kolbász reggelire, hanem 8 vékony szelet, pici falat.
2/4 anonim válasza:
Persze, megfüstölni meg lehet, a füst nem válogat.
Max. enni nem fogsz a sózatlan kajákból, mert egyrészt nagyon gyorsan megromlanak, másrészt annyira ízetlen lesz, hogy 1 falat után már nem fogod kívánni.
3/4 anonim válasza:
A füstölés igen, de ahogy írták is abból nem fogsz enni.
A füst csak befejezi a folyamatot, a füstölt húsok ízének elég nagy részét a páclé adja, amibe ha nem teszel sót egyrészt megromlik benne a hús, másrészt ízetlen lesz.
4/4 anonim válasza:
Sózás nélkül nem lehet szalonnát füstölni. Vastagon bekell sózni hagyni állni, majd füstölés előtt lemosni róla a sót. Kolbászt lehet, de az meg ízetlen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!