Milyen anyagba csomagolva kell hűtőben tárolni a sajtot, sonkát, szalonnát, kolbászt, felvágottakat, hogy ne romoljanak meg olyan hamar?
Figyelt kérdés
Ezeket én mindig a saját csomagolásukban szoktam tárolni, amiben megveszem, de azokban hamar megromlanak. A sajt 2-3 nap után megsavanyodik, 1 hét után pedig penészes lesz. A többi is rövid ideig áll el, pedig a hűtő jól hűt, ráadásul még nincs egy éves, újonnan vettük, úgyhogy biztos nincs vele gond. A csomagolóanyag a kérdéses. Próbáltam alufóliába tenni, picit tovább eláll, de nem tesz rosszat az ételnek az alumínium? Van valami jó módszere valakinek?2010. febr. 21. 18:01
1/7 anonim válasza:
A felvágottat és a sajtot én is azonnal alufóliába szoktam átrakni. De belerakhatod egy zárható fedelű műanyag dobozba is. A füstölt dolgokat (bár erős a szaguk) én fedetlenül tálba teszem, mert ezeknek szüksége van levegőzésre, ezek bepenészednek fóliában is.
2/7 A kérdező kommentje:
Arra én is gondoltam már, de nem szárad ki az éthordóban vagy dobozkában? És a füstölt dolgok nem száradnak ki vagy párásodnak meg? Mondjuk a sonkának az nem árt, ha szabad levegő éri a hűtőben, de amikor én lefedetlenül hagytam a kolbászt a hűtőben, mindig csurom víz lett. Azért köszönöm szépen! Van még másnak valami bevált módszere?
2010. febr. 21. 20:28
3/7 anonim válasza:
Mi frissentartó fóliába (folpack) csomagoljuk ezeket.
4/7 anonim válasza:
Nekem a szalonnának , kolbásznak legjobban a sütőpapír vagy zsírpapír vált be.
5/7 anonim válasza:
Szalonna sonka nem szárad ki ha nincs lezárva. Sokkal jobb neki. A padláson felakasztva sem csomagolják ám be.
A kolbászt még sosem tapasztaltam, hogy vizes lett volna.
6/7 anonim válasza:
Próbáld ki papírba rakva, Nagyanyám régen a kolbászt újságpapírba tette. És hát fogyasztani kell.
7/7 A kérdező kommentje:
Hát köszi:)
2010. febr. 25. 11:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!