Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen krémmel töltenétek meg...

Milyen krémmel töltenétek meg ezt a tortát, ha nem a recept szerinti kávéssal?

Figyelt kérdés

[link]

A férjem születésnapjára ezt szúrtam ki, mert elég mutatós szerintem. A külseje tehát fix, a tészta és a krém viszont még nincs lerögzítve. A férjem a kávés krémeket nem igazán szereti, a csokisat, kakaósat szintén nem, oroszkrém jellegű és citrom kizárva, mert mindkettő volt mostanában.

De akkor mi lenne még jó? Dió? Túró? Mi van még ezen kívül?

És ezekhez milyen tésztát süssek?

Most nem vagyok túl kreatív...

Az is szempont, hogy hamar meglegyen és ne kelljen órákig pihennie a tortának, mielőtt megvágható, mert holnap délelőtt csupán négy férjmentes órám lesz, amikor meg kell sütnöm a tortát, elkészíteni az ünnepi ebédet, elpakolni a főzés/sütés romjait, mindezt egy hét hónapos baba mellett, aki minden programot át tud húzni, ha úgy adódik. :D

2009. júl. 8. 08:34
 1/8 anonim ***** válasza:
kókuszos? esetleg valami gyümölcsös?
2009. júl. 8. 09:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a túró jó lenne bele. Megbolondíthatod úgy, hogy szelsz bele gyümölcsöt. Zselatint ne felejtsd ki!
2009. júl. 8. 09:00
 3/8 anonim ***** válasza:

Süss egy piskótát.Tejszínt verj fel habnak.Málnát,epret,banánt, törj össze villával vagy turmixal,keverd a tejszín közé,tegyél bele habfixálót is. A tetejére is teheted a krémet,és díszitheted a gyümölccsel.

De tehetsz a tejszínbe apróra vágott narancsot is.Ha túrósat akarsz,akkor a túrót keverd ki először cukorral,tegyél bele vaniliáscukrot is,és keverd össze felvert tejszínhabbal.Akkor is kell bele habfixáló,vagy még jobb zselatin.Jó sütést, és boldog szülinapot a párodnak!

2009. júl. 8. 09:35
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Azt kifelejtettem, hogy kókuszt semmilyen formában nem eszik. Kicsit válogatós a drágám, csodálkozom, hogy egyáltalán meg tudott nősülni. :D

A túrós, gyümölcsös, tejszínes, mind jó ötlet, csak egy kétségem van ezekkel kapcsolatban: ezeknek nem kell sok idő, hogy betöltés után kellőképpen megszilárduljanak, összeálljanak és vághatóak legyenek?

Mert ez úgy fog kinézni, hogy örülök, ha 11-re készen leszek a gyerek mellett a tortával, a férjem pedig 12-kor érkezik legkésőbb, akkor szülinapozunk. Korábban meg nem tudom elkezdeni a sütést, mert előtte itthon van.

2009. júl. 8. 09:41
 5/8 anonim ***** válasza:
A tejszínesnek elég az egyóra hűtés,és plusz még addig is a hűtőben van,amíg ebédeltek,és a desszertre kerül a sor.
2009. júl. 8. 09:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hulala tejszínt rakj bele (cukrászok is ezt használják), mert ez ha felvered, már akkor kemény! Bőven elég neki 1 óra hűtés!
2009. júl. 8. 10:32
 7/8 anonim ***** válasza:

9.35.vagyok újra.Ma már késő,de máskor talán hasznát veszed.Van egy gyors tortaalap receptem:

20 dk babapiskótát,vagy kekszet,mogyoróscsókot,aprósüteményt összetörsz vagy darálsz.15 dk margarint megolvasztasz és a morzsával jól összegyúrod.

A tálra ráteszed a tortakarikát,és a masszát egyenletesen jól belenyomkodod.30 percre hűtőbe teszed.

Bármilyen töltelék jó a tetejére.Én általában túrót vagy gyümölcsöt zselével teszek rá,a tetejére tejszínt.De ez el is maradhat.

Egy finom tejszínes-csokis töltelék: Valódi tejszínt felforralok,belekeverek 1-2 tábla tejcsokit,többnyire fehéret szoktam.Egy éjszakára hűtőbe teszem,másnap felverem ,teszek bele habfixálót és kész a krém.

2009. júl. 8. 11:20
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tanácsokat még egyszer!

Végül diókrém mellett döntöttem, valamint három vékony lapot sütöttem a Kinder tejszelet tésztájából és ostya helyett négy fajta csokidíszítést használtam a tetejére.

Nagyon szuper lett, ízre is és kinézetre is elnyerte a férjem tetszését.

Ez lett a végeredmény: [link]

2009. júl. 9. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!