Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házinyúl elkészítéséhez...

Házinyúl elkészítéséhez kérném a segítségeteket, ugyanis puhára hogyan tudnám elkészíteni?

Figyelt kérdés
Én még készítettem, sütőben sütöttem elég sokáig, fóliával befedtem a tepsimet, de úgysem lett puha a húsa. Neten meg ha keresek receptet ott ilyen 60-90 perc sütéseket írnak..De én ennél sokkal többet sütöttem, és akkor sem lett puha..Ismerőseimet ha kérdezem, ők ilyen 5 órás előfőzésről beszélnek :)
2012. jún. 25. 08:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Az öreg bak nyulat kell sokáig főzni. Mit akarsz belőle készíteni? Spékeld meg, és pácold be a húst előzőleg.
2012. jún. 25. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Mindegy, mindenféleképpen megennénk. Kisütve, pörköltnek, bárminek. Ötleteket is várok.
2012. jún. 25. 09:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Most akkor "elősütött" nyulacskád van otthon, vagy jelenleg teljesen nyersen van ismét nyulad sütni-főzni?
2012. jún. 25. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Nyers
2012. jún. 25. 09:31
 5/7 anonim ***** válasza:

Én finom pörköltet készítenék belőle.

Ugyanúgy tenném fel, mint bármely más (bográcsos) pörköltet = rétegezném a húst és a hagymát+zöldpaprikát egymás tetejére. Soronként sóznám, szemes bors, kömény + egy pár girizd fokhagymát is főznék bele. Akár lábasban, akár bográcsban. Kevés vizet rá, mert a hús is engedni fog. Közben ha kell a vizet lehet pótolni.

Majd ha már a husi majdnem egészen puha, a törtpaprikát csak akkor raknám rá, annak ugyanis elég kb. 15-20 perc ahhoz, hogy belefőjjön a pörköltbe. Ha akarsz, ezzel egyidőben egy pohár (1-2 deci) száraz, félszáraz vörösbor is mehet rá, el nem fogja rontani!


Ha elég nagy a nyuszi, akkor lehet hogy egy combját meghagynék egészben sütni. Akkor azt megszúrkálnám, a lyukakba elszeletelt fokhagymát dugdosnék, sóznám, borsoznám, esetleg valami sülthús fűszerkeverékkel is megszórnám, és egy éjszakára hagynám így a hűtőben, míg összeérnek az ízek.

Utána raknám zsírozott tepsibe, kevéske vizet öntenék rá, majd fóliával lefedve, addig sütném a sütőbe, míg megpuhul. Jó óra, másfél óra alatt még a legöregebb marha is megpuhul, a nyuszkónak is meg kell. Majd ha átpuhult, fólia le, és pirosra sütöd.

2012. jún. 25. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Főzd meg sok zöldséggel, hagymával, szemes fűszerekkel babérlevéllel. utána süssed át zsíron pirosra.a zöldségekből csinálj egy isteni vadasmártást, hozzá krumlikrokettet vagy zsömlegombócot.
2012. jún. 25. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 balkalolka ***** válasza:

Kuktában párold vegetás vízben. Aztán mehet a rántásos pörköltalapba. Negyedannyi idő, garantált puhaság.


Ha sütöd akkor meg borogasd be angolszalonnával ÉS előtte párold kuktában. Pacalt se lehet normálisat készíteni kukta nélkül, a nyúl is ilyen.

2012. aug. 11. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!