Házinyúl elkészítéséhez kérném a segítségeteket, ugyanis puhára hogyan tudnám elkészíteni?
Én finom pörköltet készítenék belőle.
Ugyanúgy tenném fel, mint bármely más (bográcsos) pörköltet = rétegezném a húst és a hagymát+zöldpaprikát egymás tetejére. Soronként sóznám, szemes bors, kömény + egy pár girizd fokhagymát is főznék bele. Akár lábasban, akár bográcsban. Kevés vizet rá, mert a hús is engedni fog. Közben ha kell a vizet lehet pótolni.
Majd ha már a husi majdnem egészen puha, a törtpaprikát csak akkor raknám rá, annak ugyanis elég kb. 15-20 perc ahhoz, hogy belefőjjön a pörköltbe. Ha akarsz, ezzel egyidőben egy pohár (1-2 deci) száraz, félszáraz vörösbor is mehet rá, el nem fogja rontani!
Ha elég nagy a nyuszi, akkor lehet hogy egy combját meghagynék egészben sütni. Akkor azt megszúrkálnám, a lyukakba elszeletelt fokhagymát dugdosnék, sóznám, borsoznám, esetleg valami sülthús fűszerkeverékkel is megszórnám, és egy éjszakára hagynám így a hűtőben, míg összeérnek az ízek.
Utána raknám zsírozott tepsibe, kevéske vizet öntenék rá, majd fóliával lefedve, addig sütném a sütőbe, míg megpuhul. Jó óra, másfél óra alatt még a legöregebb marha is megpuhul, a nyuszkónak is meg kell. Majd ha átpuhult, fólia le, és pirosra sütöd.
Kuktában párold vegetás vízben. Aztán mehet a rántásos pörköltalapba. Negyedannyi idő, garantált puhaság.
Ha sütöd akkor meg borogasd be angolszalonnával ÉS előtte párold kuktában. Pacalt se lehet normálisat készíteni kukta nélkül, a nyúl is ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!