Azt mondják, ha rakott krumplit készít valaki, akkor előtte héjjában kell megfőzni. Igaz ez?
Nos, én megfőzöm a krumplit, ha a hagyományos módon készítem tojással, kolbásszal és tejföllel.
De van amikor úgy készítem hogy nyersen lekarikázom, rá a darált husi befűszerezve nyersen, rá nyers vöröshagyma karikázva, tejföl, és újra nyers krumpli. Állítólag ez a görög rakott krumpli, nem tudom én hagyományosnak és húsosnak hívom. Mindkettőt nagyon szeretem. Van aki azon vitázik, hogy a hagyományosba kell-e hagyma. Tudtommal nem. Csak krumpli, tojás, kolbász és tejföl. Meg némi zsiradék vagy olaj és só.
1. A hagyományos rakott krumplihoz valóban héjában főzzük a krumplit, de ehhez az u.n. aprókrumpli kell.
2. Nem mindig lehet kapni, ezért elég sokszor előfordul, hogy én is előtte megpucolom, megfőzöm, leszűröm a krumplit, persze.
Persze nem hajszálvékonyra, hanem mindkét esetben kb. 1 cm vastagra szeljük.
3. Az újkrumplit héjában megfőzni el se kezdd, mert nem fogod tudni a héjától megpucolni, mivel azon az még annyira vékony, hogy reménytelen lenne megpróbálni főzés után leszedni róla.
Ha te a rakott krumpli elkészítését másként tanultad az édesanyádtól, akkor csináld úgy, és ne törődj azzal, hogy mások hogyan "ordítják itt le a fejedet", neked akkor is az lesz az igazi, ahogyan te tanultad.
Jó étvágyat hozzá!
Ha a kollegáiddal vitatkozol, nyomtatsd ki a válaszokat, és ismerd el, hogy hányan csinálják másképp, mint ti.
ez nem vereség, csak hozzátartozik a korrekt igazsághoz. szerintem...
A megfőtt krumplit nem lehet 1 mmer vékonyra szeletelni.
De miért kéne? Ez valami aranyszabály,hogy a rakottkrumpli csipszből meg a többi hozzávalóból áll?:DD
Nna itt mindenki le van sza..vazva, bármit írt. tanulság: legközelebb szólaljon meg a rosseb, ennyi rosszindulatú
pontozóbajnok mellett....és mostmár az is kristálytisztán látszik, hogy a kérdezőnek csak az a válasz a megfelelő, aki úgy csinálja, mint ő.
aki másképp az mehet a francba, ugye?
nagyon bírom az ilyen provokátorokat, örül, hogy lehet vitatkozni és lepontozni a a tőle eltérő vélemyényeket...
hülyeség..
én is le lettem pontozva 33%-ra csak mert olyan a sütőm hogy nem puhul meg benne a krumpli ha előtte megfőzöm..
Nagy bűn tényleg.
Nyugi-nyugi!
Csak itt járt a notórius lepontozó, nézzétek meg, teljesen függetlenül a válaszok tartalmától, mindenki le lett pontozva.
Esetenként (teljesen midegy milyen témakörben) valaki végigmegy a kérdéseken és válaszokon, és nyomogatja a piros kezecskéket. Hetek óta figyelem, szerintem egy szellemileg visszamaradott valaki, ha a gép elé kerül, tetszik neki a piros-kéz, és arra katt.
Ne kapjátok fel a vizet!
A rakott krumpliban a krumpli nem 1-2mm vékony,hanem 1-1,5 centis.
Te gyakorltilag chip vastagságú krumplit sütsz meg virslivel/kolbásszal és tojással tepsiben.
finom biztosan,de köze nincs a rakott krumplihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!