Azt mondják, ha rakott krumplit készít valaki, akkor előtte héjjában kell megfőzni. Igaz ez?
Meg kell főzni előre, és elvileg héjában.
De úgy nem szeretem felvágni, ezért én mindig úgy csinálom, hogy megpucolom, felkarikázom, és utána főzöm meg.
Valóban meg kell főzni előre a krumplit héjában. Hivatalosan.
De én azt mondom, hogy mindenki úgy készíti el az ételeket, ahogyan ő szereti.
Egyébként pedig a rakott krumplit is lehet variálni.
Én pl. nem rétegezem, hanem a hozzávalókat összekeverem egy tálban, ott fűszerezem, és úgy rakom a tepsibe.
Hangulatomtól függően rakok bele gombát, zöldségfélét. A tetejét pedig nem sima tejföllel öntöm le, hanem kis tejjel hígítottal, így szaftosabb lesz.
...és ez is rakott krumpli, csak az én ízlésemre variálva.
Tehát kérdező, csináld csak továbbra is úgy ahogyan szoktad, csak ha legközelebb vitára kerül a sor, fogadd el, hogy eredetileg meg kell főzni a krumplit héjában:)
én is csináltam úgy hogy nem főztem meg a krumplit előtte..nyers is maradt meg íztelen.
ahhoz hogy a krupli is jó legyen főzés nélkül nagyon vékonyra kell szelni és az már nem rakott krumpli-.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!