Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Azt mondják, ha rakott krumpli...

Azt mondják, ha rakott krumplit készít valaki, akkor előtte héjjában kell megfőzni. Igaz ez?

Figyelt kérdés
A munkahelyemen robbant ki ez a vita.Én sosem főztem meg a burgonyát,helyette meghámoztam,uborkaszeletelővel legyalultam vékony darabokra,és úgy raktam a kiolajozott tepsibe,és szépen megsült anélkül,hogy odakapott volna.Édesanyám sem főzte meg soha,mert szerinte így dupla munkát csinálnánk.Ráadásul nem is lehet szép vékony szeletekre vágni,meg össze is törik a krumpli.Nem tudom mi az igazság,de szerintem ahány ház annyi szokás!

2012. jún. 23. 18:51
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
60%

Meg kell főzni előre, és elvileg héjában.

De úgy nem szeretem felvágni, ezért én mindig úgy csinálom, hogy megpucolom, felkarikázom, és utána főzöm meg.

2012. jún. 23. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/29 anonim ***** válasza:
92%

Valóban meg kell főzni előre a krumplit héjában. Hivatalosan.

De én azt mondom, hogy mindenki úgy készíti el az ételeket, ahogyan ő szereti.

Egyébként pedig a rakott krumplit is lehet variálni.

Én pl. nem rétegezem, hanem a hozzávalókat összekeverem egy tálban, ott fűszerezem, és úgy rakom a tepsibe.

Hangulatomtól függően rakok bele gombát, zöldségfélét. A tetejét pedig nem sima tejföllel öntöm le, hanem kis tejjel hígítottal, így szaftosabb lesz.

...és ez is rakott krumpli, csak az én ízlésemre variálva.

Tehát kérdező, csináld csak továbbra is úgy ahogyan szoktad, csak ha legközelebb vitára kerül a sor, fogadd el, hogy eredetileg meg kell főzni a krumplit héjában:)

2012. jún. 23. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/29 anonim ***** válasza:
53%
Annyira viccesek ezek a "mocsánkák" és társaik... Igen, a rakott krumplihoz meg kell főzni előtte a krumplit, de egyszer, amikor nagyon gyorsan kellett megcsinálnom, bozony fölkarikáztam a nyers hámozott krumplit, a többit pedig ugyanúgy csináltam. A végeredmény sokkal finomabb!! Azóta csak így csinálom, mert sokkal zamatosabb a krumpli is, sokkal jobban beveszi az ízeket, mint a főtt krumpli! Én mindkettőt csináltam. Nem tudom miért veri az asztalt, aki csak az előzőt próbálta(és a felháborodásából látszik, hogy csak azt próbálta...), hisz fogalma sincs , hogy mi ellen tiltakozik ilyen bőszen... Szóval csináld, ahogy jól esik!!! A vitát azonban elbuktad, elméletileg meg kell főzni.
2012. jún. 23. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/29 anonim ***** válasza:
66%

én is csináltam úgy hogy nem főztem meg a krumplit előtte..nyers is maradt meg íztelen.

ahhoz hogy a krupli is jó legyen főzés nélkül nagyon vékonyra kell szelni és az már nem rakott krumpli-.-

2012. jún. 23. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/29 A kérdező kommentje:
Na szóval akkor most szeretném megköszönni ezeket a nem túl örömteli biztató válaszokat.Először is kiváncsi voltam a véleményekre.Másodszor én mindezek ellenére azért sem főzöm meg a krumplit,mert semmi kedvem dupla munkát csinálni ugyanis az időpocsékolás!Harmadszor,én nagyon sok ismerősömet megkínáltam az általam készített rakott krumplival,és teljesen el voltak az ízétől varázsolva,csakis pozitív dicséretet kaptam.Negyedszer,nem szeretem a főtt krumplit mócsingolni,allergiás vagyok rá ha szeletelés közben csak egy is eltörik-szétesik.Végül ötödször,de nem utolsósorban:A szüleim,nagyszüleim,az egész rokonságom mind így készíti ezt az ételt amióta világ a világ.Az egyik munkatársam kipróbálta a receptemet,és elismerte:Nagyon finom lett.és azóta is így csinálják.Tehát ennyi!
2012. jún. 23. 19:53
 16/29 anonim ***** válasza:
41%
Amen
2012. jún. 23. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/29 anonim ***** válasza:
93%
nem időpocsékolás mert sokkal tovább kell sütni a nyers krumplit mint a főtett...
2012. jún. 23. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/29 anonim ***** válasza:
86%
Mindörökké, de akkor mi a frásznak kérdezted,ha úgyis úgy csinálod, ahogy eddig, és meg vagy győződve az igazadról.
2012. jún. 23. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/29 anonim ***** válasza:
67%
Azért, hogy eldöntse a vitát közte, és a munkatársai között, mert ő azt hitte így kell. Attól még nem kell neki áttérni a hivatalos verzióra!
2012. jún. 23. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/29 A kérdező kommentje:
Meggyőződésem,hogy minél vékonyabbra szeletejük a hámozott,nyers krumplit,annál nagyobb a valószínűségel fog a tepsiben átsülni az összes többi hozzávalóval együtt.Természetesen az alufóliát sem hanyagoljuk el amivel az egész tepsit betakarjuk,ezáltal hamarabb is készül el az étel.Egyáltalán,hogy lehet a megfőtt krumplit (1,5-2mm)vékonyra szeletelni.Ráadásul úgy,hogy szét ne essen?A nyers vastag krumpli persze,hogy nem sül át.Ja,és az először főtt,aztán meg sült krumpli?Hát valahogy ez nekem nem kóser.A brassói aprópecsenyéhez készítik így a burgonyaköretet.
2012. jún. 23. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!