Hogyan kell sült krumplit csinálni?
Én úgy szoktam, hogy egy lapos tepsibe teszek olajat, nem túl sokat, csak hogy ellepje a tepsi alját, aztán a nagyobb hasábokra vágott krumplit belezuhantom, összekeverem az olajjal, rá só, bors, köménymag (vagy amit szeretsz) és be a sütőbe. Aztán nézegeted, hogy mikor van kész. Jól meg kell pirítani :P
Ha fagyasztott szalmakrumplit akarsz, akkor egy nagy serpenyőbe jó sok olajat kell önteni, annak el kell lepnie a krumplit! Bele kisebb adagokban a cucc, ha megsült valami szűrős kanállal szedd ki egy papírtörlővel kibélelt edénybe. Jó étvágyat!
Ha azt akarod, hogy belül puha legyen, kívül ropogjon, akkor a krumplit meghámozod, hasábokra vágod. Egy nagy fazékban, sós vízben főzöd egy kicsit. Nem kell puhára főzni, ne essen szét. Leszűröd, hagyod lecsepegni, és egy fél flakonnyi olajat felmelegítesz, egy szelet krumplit beleteszel, és ha már serceg az olajban, akkor kézzel, óvatosan, hogy ne csapjon fel, beleteszel annyi krumplit, hogy kényelmesen süljenek, ne zsúfoltan. Addig sütöd, míg a pirossága megfelel neked. Kiszeded egy szűrőkanállal, és újabb adag krumplival kezded elölről.
Lehet karikára vágni a krumplit. Ilyenkor nem kell előfőzni. Minél vékonyabbra tudod szelni, annál ropogósabb lesz, olyan chips - szerű.
Arra azért figyelj, hogy a krumplikat egyforma nagyságúra vágd.
Persze ha hasábra vágod, tehát csíkokra, akkor a hossza ne mlényeg, csak a vastagsága legyen egyforma.
Ugyan ez érvényes ha karikára vágod. Az átmérője ne mszámít, de a vastagsága igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!