Hogy kell tésztát főzni?
Sziasztok! Valaki tudna tippet adni, hogy vajon mit ronthatok el tésztafőzésközben? Az lenne a gonom, hogy főzés utána a tésztám összeragad, nagy darabokba. Szoktam közben kavargatni, rakok bele sót, egy kis olajat és utána egy órával mégis összeáll és teljesen kiszárad. Mit csináljak vele? Még elég kezdő vagyok a főzésben, szóval légyszi értelmes válaszokat írjatok!
Előre is köszönöm!
Köszönöm a válaszokat!
Egy kérdésem lenne: "újraforrás után zárd el a lángot", ez azt jelenti, hogy miután felforrt a víz elzárom a gázt és úgy rakom bele a tésztát, aztán utána már be sem kapcsolom? úgy fog megfőni utána? bocsi, ha hülységet írtam, de tényleg nagyon nem értek hozzá:(
Így igaz, ahogy előttem írták. a tészta lehűti a forrásban lévő vizet, így idő kell, míg újra beindul. de ez csak pár perc, utána kavarás, gáz le. még 5-6 perc a fedő alatt,aztán, egy kóstolás.sok vizet felvesz, jokorára fog nőni.aztán, ha jó, elharapva nincs fehér csík a közepén lehet szűrni és ahogy már írtuk, befejezni.
Sok sikert, menni fog:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!