Hogy kell tésztát főzni?
Legalább 2 liter vizet felforralsz, beleteszel egy evőkanál sót, ebben megfő fél csomag tészta. Ha egész csomaggal akarsz, kicsit több víz kell.
Ha megfőtt, leszűröd, és egy kávéskanál olajjal meglocsolod, összekevered (így nem ragad össze).
Vízbe NE tegyél olajat, mert kenődni fog tőle a tészta.
többnyire rá van írva a zacskóra, vagy ikonok adnak útmutatót. de leírom, hogy én , hogy szoktam.
pl 25 deka tésztát kettőnknek.
fölteszek 2,5 lt vizet és megvárom, míg felforr. akkor sózom, és beleöntöm a tésztát. átkeverem és az újraforrástól számítva 5 percog főzöm.
ekkor elzárom a gázt, és fedő alatt hagyom állni. néha megkeverem.majd úgy 10 perc múlva megkóstolom. ha jó, leszűröm leöblítem róla a keményítős vizet, és meleg zsírra szedem, amiben átforgatom.
aki olajjal főz nyilván arra teszi. a főzővízbe is lehet tenni egy kanállal, kevésbé ragad össze a tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!