Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell tésztát főzni?

Hogy kell tésztát főzni?

Figyelt kérdés
2011. jún. 23. 10:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%

Legalább 2 liter vizet felforralsz, beleteszel egy evőkanál sót, ebben megfő fél csomag tészta. Ha egész csomaggal akarsz, kicsit több víz kell.

Ha megfőtt, leszűröd, és egy kávéskanál olajjal meglocsolod, összekevered (így nem ragad össze).

Vízbe NE tegyél olajat, mert kenődni fog tőle a tészta.

2011. jún. 23. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
4 személyre mennyi tészta kell?
2011. jún. 23. 10:59
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja, a tésztát forrásban lévő vízbe teszed, és bugyogjon, miközben főzöd. Néha meg kell keverni. A zacskóra rá van írva, hogy mennyi ideig kell főzni a tésztát, de kóstold meg, nehogy kemény maradjon. 12-17 perc szokott lenni.
2011. jún. 23. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
4 személyre 1 csomag, 500g.
2011. jún. 23. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor legyen 3 liter víz és púpos evőkanál só.
2011. jún. 23. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
De köretnek akarod, ugye? Nem levestésztáról van szó...
2011. jún. 23. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

többnyire rá van írva a zacskóra, vagy ikonok adnak útmutatót. de leírom, hogy én , hogy szoktam.

pl 25 deka tésztát kettőnknek.

fölteszek 2,5 lt vizet és megvárom, míg felforr. akkor sózom, és beleöntöm a tésztát. átkeverem és az újraforrástól számítva 5 percog főzöm.

ekkor elzárom a gázt, és fedő alatt hagyom állni. néha megkeverem.majd úgy 10 perc múlva megkóstolom. ha jó, leszűröm leöblítem róla a keményítős vizet, és meleg zsírra szedem, amiben átforgatom.

aki olajjal főz nyilván arra teszi. a főzővízbe is lehet tenni egy kanállal, kevésbé ragad össze a tészta.

2011. jún. 23. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
Igen köretnek szeretném!!
2011. jún. 23. 11:02
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én a vízbe szoktam rakni egy kis olajat, majd hideg vízzel szűröm le. Jó alaposan átmosom a hideg vízzel, és így nem ragad. Nem kell zsiradékban megforgatni. Így azért egy fokkal egészségesebbnek tartom.
2011. jún. 23. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is lobogva forró vízbe teszem a tésztát. Néhány percig forralom még,és elzárom alatta a gázt. Fedőt teszek rá,és néha megkeverem. Ha megfőtt,leszűröm. Ha körítésnek akarom,akkor nem teszek rá zsírt,mert az étel szafjta elég neki.
2011. jún. 23. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!