Mennyi tesztat kell fözni fel liter levesbe?
Lehetne pontosabban?
Mekkora marokkal? Hany dkg egy marok?
Köszönöm a velemenyedet, es varom masok valaszat is!
Pont azert tettem fel a kerdest, mert a deka erdekel, szeretnem vegre kideriteni az aranyokat!
Amugy 2 marekkal tettem bele, most eppen eleg gyernek nezett ki a levesben, mert ez a marek sztem egy idiota meröegyseg. Maskor meg tul sok. Persze az is igaz, ilyen keves levesnel jobban feltünik, ezert jobbnak tartom a "dekazast".
Ha van, aki mar kimerte dekara, hogy mennyi leveshez hany deka teszta valo kb, köszönöm elöre is, hogy megirja!
Ezt nehéz megmondani, mert attól függ, kinek mennyi tészta kell bele. Az öcsém úgyszereti a levest, ha megáll benne a kanál, a férjem meg úgy, hogy ha egy tányérnyiban van 8-10 szem tészta.
Márcsak ezért sem lehet pontos értéket megadni.
Én egy evökanálnyit szoktam fejenként a levesbe tenni.
De ettöl függetlenül a tészták között is van különbség, van, amelyikböl sokkal kevesebb is elég, van, amelyik meg jobban megdagad.
NEked csak azt tudom javasolni, hogy markolj bele a tésztaba, mérd le a saját mérlegeden, hogy ez mennyi, és ha kevésnek érzed (de azt azért figyeld, hogy megföve sokkal több lesz, mint amikor beleteszed), akkor tegyél még eggyel. Amikor kitapasztaltad, hogy neked mikor optimális, akkor az egy maréknyi súlyát megszorzod azzal, ahány maréknyit tettél bele összesen.
Köszönöm a valaszokat!
Igen, fel liter vizzel keszült leves eleg nalunk (kimerem), neha sok is. :)
Megprobalom a kanalas modszert, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!