Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak pulykamellből?...

Mit csináljak pulykamellből? Csak tűzhelyem van, sűtöm nincs

Figyelt kérdés

Mindenképpen krumplit szeretnék hozzá. Van itthon pirospaprika, vegeta, bors, majoránna, méz, mustár, fokhagyma, vöröshagyma. Valami olyanmire gondoltam, hogy felkockázom a húst, egy kis fűszer, meg víz párolni, liszttel besűríteni... de valami bevált receptnek örülnék. Még kezdő főzőcskéző vagyok, és most nincs kedvem saját találmánnyal elő állni. Segítsetek!


Minden recept érdekel, nem csak olyasmi amit fent irtam. (Kockára vágott húsra gondolok)


2009. júl. 6. 19:43
 1/9 anonim ***** válasza:

Vágd fel szeletekre,mustározd,és izesítsd be fűszerekkel.

Majd melegíts forró olajat, süss benne magyarosan krumplit(kockára vágva:))addig süsd amíg szép pirosak nem lesznek. Majd a húst,ebben az olajban süsd meg hirtelen,a pulykamellnek amúgy sem kell sok idő! És együtt,majonézzel,vagy így tálald.

Én tuti így csinálnám.

2009. júl. 6. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Akkor mézes mustáros pulykamell. Felkockázod a húst kevés olajon megpirítod a kevés olajon apróra vágott hagymával.Amikor piros a hús rácsorgatsz pár evőkanál mézet. Közben másik edényben beasmell mártást készítesz (olajon megpirítasz kevés lisztet, tejjel felöntöd, borsozod, vegetázod, és addig kevergeted amíg elég sűrű nem lesz) ebbe belekeversz ízlés szerint mustárt (ne sajnáld). Köretnek krumplipüré, hasábburgonya is jó. Sok sikert és jó étvágyat :)
2009. júl. 6. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

19.51! A mártáshoz tudnál arányokat irni? Pl. mennyi liszt, és ahhoz mennyi tej? Milyen állagúra kell besűrűsödnie, mire hasonlítson? Bocs a buta kérdésekért, csak még nem csináltam ilyet!


A hús kb 70 dkg!


További recepteket is várok!

2009. júl. 6. 19:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Az jó, ha úgy csinálok pl hasábburgonyát, hogy fazékban forrosítom az olajat, és abban sütöm? Csak egy serpenyőm van, abban meg ugye a hús sül...
2009. júl. 6. 19:56
 5/9 anonim ***** válasza:

Hasábburgonyát bő olajban tudsz kisütni, igen :) Ehhez pedig tényleg nagyon jól megy a mézes-mustáros csirke.


Recept:


Felkockázod a pulykamellet (kb. 40-60dekát de nem baj ha több), és kevés olajon vagy margarinon megpirítasz. Mikor kezd az egész fehér lenni, hozzáadsz 4-5 evőkanál mézet és addig főzöd ezt, amíg a méz teljesen fel nem habosodik és a hús meg nem sül. Kóstolj meg egy darabot. Ezután teszed hozzá a szószt, amivel sűrűsödésig főzöd folyton kevergetve:


A szósz:

- 4dl tejszín

- 2kisnanál cukor

- pici ecet

- 1 tojássárgája

- csipet bazsalikom

- csipet bors

- csipet kakukkfű

- nem púpos kiskanál vegeta

- 4-5 evőkanál mustár

- 2-3 evőkanál liszt, vagy 1kanál keményítő

Ezt összekevered és ezt kell majd a húshoz hozzáönteni.


Egyébként hogyha van étkezési keményítőd, akkor sokkal selymesebb lesz a szósz, nem lesz jellegzetes lisztes íze, és így csinálhatod tejszín helyett tejből, ami sokkal kevésbé zsíros. Ha liszttel csinálod tejjel, akkor abba annyi liszt kell a kellő sűrűség eléréséhez, hogy tésztaszerű íze lesz tőle.

2009. júl. 6. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha csak egy serpenyő van akkor előbb csináld meg mondjuk a sültkrumplit, nem baj ha kicsit kihűl. A pulyka gyorsan készen van ha előkészíted a dolgokat amíg sül a krumpli, a forró szósz meg majd úgyis felmelegíti megint ahogy eszed.
2009. júl. 6. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Kevés olajat teszel csak a fazékba, és annyi liszt kell amennyit az olaj "felvesz", szóval ha összekevered az olajt a liszttel nem nagy csomók lesznek, hanem sima. És ezt öntöd fel tejjel, nem kell teli a lábos, elsőre ne önts ebből sem túl sokat. Az a jó, hogy ha túl sok a tej, lisztet teszel még bele, ha a liszt sok tejet. De várj mindenképp, amíg fő, mert az elején még nem látni, hogy mennyire lesz sűrű. Sajnos pontos mennyiségeket nem tudok, mivel érzésből szoktam. A krumpli is jó lesz úgy. Írd majd, hogy sikerült, ha ezt fogod elkészíteni :)
2009. júl. 6. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok!


Hát a végén teljesen mást csináltam :-)

Mégis inkább próbálgatni volt kedvem. Lehet nektek nem lesz újdonság, de azért leirom:


- pici olajba hagymát megpiritottam

- felkockázott húst beleraktam, jól megsóztam

- pici pirulás után öntöttem rá kevés vizet, megborsoztam (fehér bors)

- raktam bele egy fél paradicsomot, paprikát, és kevés hegyes erős paprikát, fokhagymát

- a vége felé még kellett egy kis viz, és egy kevés liszt, hogy a szaft a húson maradjon


- tört burgonyát csináltam hozzá


Nagyon finom volt.


Azért köszönöm szépen mindenkinek a tippeket! Végülis ezekből jött az amit ma csináltam, annak ellenére hogy teljesen más lett :-)

2009. júl. 7. 14:43
 9/9 A kérdező kommentje:
és friss petrezselymet raktam a húsra, amikor kész lett
2009. júl. 7. 14:44

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!