Mit csináljak pulykamellből? Csak tűzhelyem van, sűtöm nincs
Mindenképpen krumplit szeretnék hozzá. Van itthon pirospaprika, vegeta, bors, majoránna, méz, mustár, fokhagyma, vöröshagyma. Valami olyanmire gondoltam, hogy felkockázom a húst, egy kis fűszer, meg víz párolni, liszttel besűríteni... de valami bevált receptnek örülnék. Még kezdő főzőcskéző vagyok, és most nincs kedvem saját találmánnyal elő állni. Segítsetek!
Minden recept érdekel, nem csak olyasmi amit fent irtam. (Kockára vágott húsra gondolok)
Vágd fel szeletekre,mustározd,és izesítsd be fűszerekkel.
Majd melegíts forró olajat, süss benne magyarosan krumplit(kockára vágva:))addig süsd amíg szép pirosak nem lesznek. Majd a húst,ebben az olajban süsd meg hirtelen,a pulykamellnek amúgy sem kell sok idő! És együtt,majonézzel,vagy így tálald.
Én tuti így csinálnám.
19.51! A mártáshoz tudnál arányokat irni? Pl. mennyi liszt, és ahhoz mennyi tej? Milyen állagúra kell besűrűsödnie, mire hasonlítson? Bocs a buta kérdésekért, csak még nem csináltam ilyet!
A hús kb 70 dkg!
További recepteket is várok!
Hasábburgonyát bő olajban tudsz kisütni, igen :) Ehhez pedig tényleg nagyon jól megy a mézes-mustáros csirke.
Recept:
Felkockázod a pulykamellet (kb. 40-60dekát de nem baj ha több), és kevés olajon vagy margarinon megpirítasz. Mikor kezd az egész fehér lenni, hozzáadsz 4-5 evőkanál mézet és addig főzöd ezt, amíg a méz teljesen fel nem habosodik és a hús meg nem sül. Kóstolj meg egy darabot. Ezután teszed hozzá a szószt, amivel sűrűsödésig főzöd folyton kevergetve:
A szósz:
- 4dl tejszín
- 2kisnanál cukor
- pici ecet
- 1 tojássárgája
- csipet bazsalikom
- csipet bors
- csipet kakukkfű
- nem púpos kiskanál vegeta
- 4-5 evőkanál mustár
- 2-3 evőkanál liszt, vagy 1kanál keményítő
Ezt összekevered és ezt kell majd a húshoz hozzáönteni.
Egyébként hogyha van étkezési keményítőd, akkor sokkal selymesebb lesz a szósz, nem lesz jellegzetes lisztes íze, és így csinálhatod tejszín helyett tejből, ami sokkal kevésbé zsíros. Ha liszttel csinálod tejjel, akkor abba annyi liszt kell a kellő sűrűség eléréséhez, hogy tésztaszerű íze lesz tőle.
Sziasztok!
Hát a végén teljesen mást csináltam :-)
Mégis inkább próbálgatni volt kedvem. Lehet nektek nem lesz újdonság, de azért leirom:
- pici olajba hagymát megpiritottam
- felkockázott húst beleraktam, jól megsóztam
- pici pirulás után öntöttem rá kevés vizet, megborsoztam (fehér bors)
- raktam bele egy fél paradicsomot, paprikát, és kevés hegyes erős paprikát, fokhagymát
- a vége felé még kellett egy kis viz, és egy kevés liszt, hogy a szaft a húson maradjon
- tört burgonyát csináltam hozzá
Nagyon finom volt.
Azért köszönöm szépen mindenkinek a tippeket! Végülis ezekből jött az amit ma csináltam, annak ellenére hogy teljesen más lett :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!