Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segít valaki abban, hogyan...

Segít valaki abban, hogyan csináljam meg a tortát, amit kigondoltam?

Figyelt kérdés

Zsiráf alakú tortát szeretnék Dr. Oetker nyújtható cukormázzal. Igazából azt nem tudom, hogy milyen krém legyen hozzá, ami jó is hozzá és finom is lesz tőle a torta. És azt nem tudom még, hogy a cukormázat kakaóporral is lehet színezni? Mert az kéne a barnához.

És főleg a tervezéssel van gondom igazából. Hiszen ha csak simán egy lapos zsiráf lenne, akkor azt könnyen meg lehet oldani..:) De ugye a tortának van oldala is. Nem tudom hogy oldjam meg a kontúrvonalait hogy ne nézzen ki hülyén se. A sörénnyel is vannak problémák..:) Nagyon jó lenne, ha valaki tudna pár ötletet adni. Esteleg ti hogy csinálnátok meg egy ilyen tortát?

2012. jún. 12. 10:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

lehet, hogy egy olajos piskóta jobb lenne hozzá, az kicsit tömörebb, de finom.

én cicatortát csináltam a saját magam által rjzolt sablon alapján, de az csak egyszerű csokibevonatos volt, fehér cukormáz kontúrokkal, zöld zselészemekkel:)

2012. jún. 12. 11:56
 12/15 anonim ***** válasza:
Teljesen jó a sima piskóta is. Az a trükk, hogy először kend meg, utána hagyd 12-24 órát szikkadni. Ha folyós a krém, akkor a formában csináld. Ennyi idő alatt összeérik, a tészta beszívja a krém egy részét, és nem fog szétcsúszni. Utána kiveheted, formára vághatod, meg fog állni.
2012. jún. 12. 11:58
 13/15 A kérdező kommentje:

Nah ez a krémes ötlet nem hangzik rosszul:) Csak akkor előtte vagy 2 nappal meg kell csinálni, hogy megszáradjon + a díszítés se 5 perc..:) Keddre kell..akkor vasárnap megcsináljam a piskótát a krémmel, aztán hétfőn vágjam ki és díszítsem? Ez így jó lenne?

A cicás tortáról nincs képed amúgy? :) Nagyon jól hangzik, biztos szép lett :)

2012. jún. 12. 12:15
 14/15 anonim ***** válasza:

Sajnos nincs, akkor nem is gondoltam rá.de lehet, hogy újra sütök majd, én egy pillanat alatt rajzolok cicát, ami akár

egy dosszié nagyságú. kivágom, egy tepsi hideg piskótára teszem, és tapátavágóval körbevágom:)

na majd a következőt lefotózom, és fölteszem.

Most 3 felnőtt és 3 kiscicával elvagyok:))

2012. jún. 12. 13:10
 15/15 anonim ***** válasza:
én úgy szoktam csinálni a cukormázat ha nagy és úgy kell rárakni tortára, hogy beszórom porcukorral (liszt helyettesítő), felcsavarom a sodrófára, fölérakom, és simán lecsavarom róla. Ha beporcukrozod, akkor elvileg esélytelen hogy összeragadjon vagy elszakadjon.
2012. aug. 4. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!