Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rúdfasírtot hogyan kell...

Rúdfasírtot hogyan kell készíteni? Fél kg darált húsból mennyi lesz? Paradicsomos káposztához akarom csinálni, ennyi fasírthoz a főzeléket mennyi káposztából csináljam?

Figyelt kérdés
2012. máj. 29. 14:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha sok kenyeret teszek hozzá, elég lesz egy nagyobb fej káposztához.
2012. máj. 29. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
és hogyan kell készíteni? :)
2012. máj. 29. 15:08
 3/8 anonim ***** válasza:
kiolajozott tepsibe formázod bele, és sütőben sütöd
2012. máj. 29. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
magát a fasírtot hogyan kell készíteni?
2012. máj. 29. 15:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Én így készítem:


Szétnyomkodom egy tálban a darált húst, sózom, borsozom, reszelek bele 2-3 gerezd fokhagymát (mi szeretjük a zöldfűszereket, így én petrezselyemzöldet vagy majoránnát is szoktam bele tenni), teszek rá őrölt pirospaprikát és zsemlemorzsát. (Én ha egészben sütöm, nem teszek bele kenyeret, mert nekem szétesik úgy. De sokan áztatott kenyeret tesznek bele.) Ja, és 2 tojással fogd össze. (Bocs, de én tojás nélkül csinálom, mert a fiam allergiás rá, és hajlamos vagyok elfelejteni már.)

Jól gyúrd össze ezeket, majd készíts belőle egy rudat, jól simogasd, lapogasd meg, kend mindenütt egy felvert tojással vagy vízben elkevert étkezési keményítővel.

Beteszed a tepsibe, pici víz, zsiradék alá, lefóliázod és 200 fokra mehet a sütőbe. Én időnként beleszúrok egy hústűt, ha már nem folyik a leve, leveszem a fóliát és színt adok neki.

Kihűlve lehet jól szeletelni.


Fél kiló húsból kb. 9-10 nem túl vékony szelet lesz.

2012. máj. 29. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

a fél kiló húshoz számolj 4 áztatott zsömlét, vagy ennek megfelelő súlyú kenyérbelet. 1 tojással a kinyomkodott zsömlével fűszerekkel keverd jól össze. vedd ketté a massszát és a tenyeredben kezdd már hosszúkásra formázni. ha úgy érzed kicsúszik, tedd egy zsírozott tányérra és azon formázd meg hosszúkásra.

egy zsiradékkal kiken tepsibe tedd, majd ugyanígy csináld meg a másik felét is és tedd mellé.

vizes kézzel més simogasd át a tetejüket, oldalukat, hogy simák legyenek. ettől még finom sült kérget is kapnak.

párszor meg kell locsolni sülés közben zsírral.

kb 45 perc alatt kész.

2012. máj. 29. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
csak ezért mondtam, hogy két kicsit csinálj, mert elsőre könnyebben bánsz vele. később már mehet a nagyobb is, sőt a főtt tojással töltött is.
2012. máj. 29. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Visszafele olvasok:)) azt hitttem, csak a formázással van gondod.

akkor még a fűszerezésről. fél kilóhoz egy közepes reszelt hagyma, 3-4 gerezd reszelt fokhagyma, só, bors, egy csipet őrölt kömény, majoranna és egy kis pirospaprika, hogy színe is legyen.

nem árt, ha megkóstolod, hogy elég sós, fűszeres-e.én mindig meg szoktam kóstolni,az a biztos.

na most már kezdődhet a fazonírozás:))

2012. máj. 29. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!