Segít valaki abban, hogyan csináljam meg a tortát, amit kigondoltam?
Zsiráf alakú tortát szeretnék Dr. Oetker nyújtható cukormázzal. Igazából azt nem tudom, hogy milyen krém legyen hozzá, ami jó is hozzá és finom is lesz tőle a torta. És azt nem tudom még, hogy a cukormázat kakaóporral is lehet színezni? Mert az kéne a barnához.
És főleg a tervezéssel van gondom igazából. Hiszen ha csak simán egy lapos zsiráf lenne, akkor azt könnyen meg lehet oldani..:) De ugye a tortának van oldala is. Nem tudom hogy oldjam meg a kontúrvonalait hogy ne nézzen ki hülyén se. A sörénnyel is vannak problémák..:) Nagyon jó lenne, ha valaki tudna pár ötletet adni. Esteleg ti hogy csinálnátok meg egy ilyen tortát?
Itt van néhány torta: [link]
Szerintem ha nincs ilyesmiben gyakorlatod, akkor ilyesmit csinálj: [link]
Így nincs sörény, amivel gond lenne. Az oldalai, ha jól látom, le vannak kerekítve.
A krém tökmindegy, amit szerettek, olyan legyen.
A foltokat meg talán lehetne csokiból csinálni: megolvasztod, kiöntöd, kivágod. Vagy ha íves a torta széle, akkor barna marcipánból, azt rá tudod hajtogatni.
Gondolom egy sablon alapján kivágod a zsiráfot. a cukormázból rászabod a "ruháját". cukormázat készítesz, amit sötét kakaóval is színezhetsz. a ruháját is körberajzolod barnával.
az oldalait bekened a töltelék krémmel, és vagy mandulaforgáccsal, vagy csokidarával beszórod.
a sörényt a barna cukormázbál elkészíted, egy centiven nagyobbra,amit a fej oldalának megkenése után finoman egy centire belenyomsz a piskótába a felső széléhez közel,de azért stabilan álljon.
szerintem így működne.
sok sikert:)
A krém valójában tényleg mindegy. ha sárga piskótát csinálsz, akkor egy csokis krém passzol hozzá, ha barnát, akkor egy sárga vaniliás vagy citromkrém.mindegyik stílszerű a zsiráfhoz.
De a fő szempont, a a boldog ünnepelt mit szeret:)
Igazából ez hasonlít rá legjobban azok közül amik neten vannak:
Valami ilyesmi alakút akarok, csak szebben..:) A lábait is úgy gondoltam, hogy 2-t egyben és akkor csak valami választóvonal kéne rá, illetve a széle is túl élesnek tűnik nekem, kicsit jobban lekerekíteném, de a kontúrral akkor is gondjaim vannak..:) Úgy lenne jó, ha a torta szélén nem lenne vonal, csak a foltok, viszont az arcához és a lábához mindenképp kellene valami vonal, de az meg nem tudom úgy hogy nézne ki..:)
És azért is akartam az alakját is ilyenre csinálni, hogy az oldala is rendes zsiráfos legyen akkor már. Mert ha beszóróm valamivel és csak a teteje zsiráfos az már nem olyan "élethű" :)
És magamnak csinálom amúgy a szülinapomra..:D Imádok tortát sütni..:) Jobb mintha a család megvesz valamit boltból, mert így legalább élvezem amíg megcsinálhatom:)
Még van másfél hónap, de már tervezgetem.. Régóta szeretnék egy zsiráfos tortát..:)
Akkor a cukormázból egy olyan széles szalagot nyújtasz, amilyen magas a piskóta, és olyan hosszút, hogy körbe tudd
vezetni az oldalán. lehet darabokból is, de az illeszkedést, a tapasztást nehéz lesz kivitelezni.
Amúgy a sablonnal én pont ilyenre gondoltam, mint amit Te elképzelsz.
De szebbet jómagam sem tudnék ennél. nem kell a tökélyre törekedni, a szándék a szeretet a legfontosabb, hidd el.
Hát pedig eléggé maximalista vagyok..:) Vagyis úgy tervezem..:) aztán közben lehet nem úgy lesz, de akkor is kihozom belőle a legjobbat..:)
A cukormázas bevonatot egyben rárakni esélytelen ugye? A krémtől félek hogy szétcsúszik vagy kijön a piskóta közül ha rárakom.. Meg úgy olvastam valahol, hogy a piskóta se sima piskóta kell..mert az puha lenne és nem tartja meg az alakját, illetve vágni se nagyon lehet ha omlós nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!