Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertéskarajból mit készítsek?

Sertéskarajból mit készítsek?

Figyelt kérdés
Recepteket kérnék szépen. :) (2 főre, de lehet több is, legalább marad)
2012. jún. 10. 11:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Gyors-ebédre:

Sózd be, klopfold ki, panírozd be, rántsd ki. Petrezselymes krumpli + fokhagymás tejfölös ubi sali


Másnapra, esetleg ma vacsira: (ez inkább egybesütve)

Sózd be, fűszerkeverékkel pácold, esetleg fokhagymával tűzdeld meg, így álljon jó néhány órán át, ha lehet akár holnapig.

Tepsit kizsírozod, beleteszed az egybe karajt, pár korty vizet (esetleg fehér bort) önts alá, akár körberakhatod hasábba szelt krumplival, fóliával lefeded míg megpuhul, utána fólia le, és piros-ropogósra sütöd.

2012. jún. 10. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Lecsós sertés karaj, Hawai sertéskaraj/imádom/
2012. jún. 10. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

...és itt van még egy pár, válogass!

[link]

2012. jún. 10. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
2012. jún. 10. 12:10
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Bár a mai ebéd már biztosan elkészült, későbbiekre ajánlok egy receptet, amit itt nem láttam.Bakonyi sertéskaraj a neve. Szeletekre vágott, kicsit kiklopfolt, csont nélküli sertéskaraj kell hozzá, 2 főre mondjuk 5-6 szelet. 2 evőkanál zsiradékon átsütjük a megborsozott, sózott, és kevés lisztben megforgatott húsokat, majd kiemeljük az edényből, és ebben a zsírban, olajban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk 2-3 mokkáskanál pirospaprikával, és visszatesszük a szelet húsokat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Apróra felvágunk egy fél csokor petrezselymet, és ezt is rátesszük, ha kell, még utánasózzuk. Pároljuk lassú tűzön, kb. 30-40 percig, ha a hús puha, tehetünk rá 2-3 db apróra szeletelt csiperke gombát, és még pár percig tovább pároljuk. Maradjon rajta szaft is, tehát , ha kell, a vizet még pótolhatjuk rajta, tejföllel a végén be is lehet habarni, én nem szoktam, nélküle is fenséges, főtt tésztával, nokedlival kínáljuk, de szerintem fogyózók párolt rizzsel is fogyaszthatják. Egy tanács, a lisztbe forgatás miatt sűrűbb a szaftja, tehát többször meg kell keverni, ellenőrizni, nehogy odaégjen.
2012. jún. 10. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!