Párolt, reszelt káposztából mit készítsek még? (Bőv. Lent)
Virslit karikára szelve főzd meg, mint a pörköltet. Tedd félre. Persze ha van egy kis pörkölt-maradék, az még jobb.
Főzz egy tojásból nokedlit, vagy 1-2 marék rizst, esetleg egy kis tésztát (teljesen mindegy)
A káposztát is melegítsd át.
Zománcos tepsit zsírozz ki, majd kend ki tejföllel, rakd bele a kifőzött résztát (nokedlit, ami van), öntsd rá a virsli-pörköltet (vagy ami van), annak a tetejére rakd a párolt káposztát.
A tetejét ismét kend meg tejföllel, reszelt sajttal, és dugd be a forró sütőbe, vagy éppen a mikróba.
Gyors kaja, egytálételként szoktam csinálni.
Én sült hús mellé szoktam tenni a párolt káposztát (persze a lila gusztább ilyenkor), illetve leveles tésztába tölteni a maradékot, rétesnek. Sokkal finomabb a leveles tésztában szerintem a rétes, legyen az almás, meggyes, túrós, káposztás... nálunk csak én eszem a káposztásat, viszont szereti nővérem, sógornőm és anyám is, ilyenkor mindig sütök legalább 12-15 rúddal, és kapnak ők is 2-2-t, így olyan nincs, hogy felesleges káposzta :) Pár napig eláll, és azalatt bőven elfogy. Párom a párolt káposztát semmilyen formában nem eszi meg, én viszont nagyon szeretem a tésztát, a rétest, a sima hús melletti káposztát... neki ilyenkor rakott káposztát csinálok, mert azt viszont imádja :) (persze azt savanyúból...)
Egyszer kipróbáltam a következőt, nem volt rossz:
Leveles tészta nagyobb darabokra vágva, esetleg calzone formában, a töltelék pedig vagy darabokra vágott, megsütött csirke, vagy darált sertés-marha, plusz a káposzta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!