Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Párolt, reszelt káposztából...

Párolt, reszelt káposztából mit készítsek még? (Bőv. Lent)

Figyelt kérdés
Fagyasztóból vettem ki a már megpárolt káposztát, ma és holnap is káposztás tésztát eszünk, és leveles tésztába is betöltöttem, de még mindig maradt :S. Ötletek?

2012. jún. 7. 13:26
 1/5 anonim ***** válasza:
pirog vagy piroski, a kedvencem:)
2012. jún. 7. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
A kínaiaknál van olyan kápsztalepény féle. Úgy készül, mint a lapcsánka/lepcsánka/tócsni, csak káposztával:)
2012. jún. 7. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Virslit karikára szelve főzd meg, mint a pörköltet. Tedd félre. Persze ha van egy kis pörkölt-maradék, az még jobb.

Főzz egy tojásból nokedlit, vagy 1-2 marék rizst, esetleg egy kis tésztát (teljesen mindegy)

A káposztát is melegítsd át.


Zománcos tepsit zsírozz ki, majd kend ki tejföllel, rakd bele a kifőzött résztát (nokedlit, ami van), öntsd rá a virsli-pörköltet (vagy ami van), annak a tetejére rakd a párolt káposztát.

A tetejét ismét kend meg tejföllel, reszelt sajttal, és dugd be a forró sütőbe, vagy éppen a mikróba.

Gyors kaja, egytálételként szoktam csinálni.

2012. jún. 7. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
káposztafasírtot. ugyanúgy, mint húsból, csak pároltkáposztából. nagyon finom.egy kis petrezselymes krumpli mellé, esetleg kapros tejföllel meglocsolni.
2012. jún. 7. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Én sült hús mellé szoktam tenni a párolt káposztát (persze a lila gusztább ilyenkor), illetve leveles tésztába tölteni a maradékot, rétesnek. Sokkal finomabb a leveles tésztában szerintem a rétes, legyen az almás, meggyes, túrós, káposztás... nálunk csak én eszem a káposztásat, viszont szereti nővérem, sógornőm és anyám is, ilyenkor mindig sütök legalább 12-15 rúddal, és kapnak ők is 2-2-t, így olyan nincs, hogy felesleges káposzta :) Pár napig eláll, és azalatt bőven elfogy. Párom a párolt káposztát semmilyen formában nem eszi meg, én viszont nagyon szeretem a tésztát, a rétest, a sima hús melletti káposztát... neki ilyenkor rakott káposztát csinálok, mert azt viszont imádja :) (persze azt savanyúból...)


Egyszer kipróbáltam a következőt, nem volt rossz:

Leveles tészta nagyobb darabokra vágva, esetleg calzone formában, a töltelék pedig vagy darabokra vágott, megsütött csirke, vagy darált sertés-marha, plusz a káposzta

2013. febr. 4. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!