Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit sütnétek esküvőre, ami...

Mit sütnétek esküvőre, ami bírja ezt a meleget?

Figyelt kérdés

Barátnőmnek ígértem, hogy sütök sütit az esküvőjükre (2 hét múlva lesz), ha még bírni fogom (akkor leszek a terhességem 38-39. hetének fordulóján). :)

De mit süssek, amit könnyű szállítani, és mégis mutatós, finom süti?


2009. júl. 3. 10:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
18:25-ös megtennéd ,hogy a 2 receptedet leírod ide? Hálásak lennénk,bocs az OFF-ért
2009. júl. 3. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönjük a már feltett receptet!

18.25-ös! A pogácsa receptje nagyon érdekelne!


Köszi mindnekinek az ötleteket!

2009. júl. 3. 22:35
 13/16 anonim ***** válasza:

Pogácsa:

Hozzávalók:50dkg liszt,25dkg vaj vagy margarin,2tojássárgája,3dkg élesztő,2dl tejföl,1dl tej,só,cukor.

Elékszítés:Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót.Gyenge rétestészta keményésgű tésztát kapunk,amit 1/2ráig deszkán pihentetünk.Utána kinyújtuk és háromba hajtjuk.Ezt még kétszer megismételjük 20-20 perces pihentetés.A tésztát ujjnyi vastagra nyújtuk és kiszaggatjuk.A tepsibe 10percig pihentetjük,majd a tetejét tojással kenjük le.Közepes hőfokon sütjük!


Pudingos-gesztenyés szelet:

Hozzávalók:60dkg liszt,20dkg zsír vagy ráma,15dkg cukor,1csomag szalalkáli,1dl tej,2tojás,színes aroma(meggy/vérnarany).

Krémhez:2csomag vanilíás puding,7dl tej,cukor ízlés szerint,15dkg vaj,20dkg porcukor,25dkg gesztenye.

Tetejére:30dkg porcukor,3cl rum.

Elészítés:A lisztet a rámával elmorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot,a tojásokat és a lanygyos tejben feloldott szalalkálit.Megfelezzük a tésztát,egyik részét aromával színezzük.4lapot sütünk belőle.Sütés előtt megszúrkáljuk.A pudingot megfőzzük,ha elhűlt vajasporcukorral elkeverjük majd a krém 2/3 részébe belekeverjük a gesztenyét.A megsült lapok közé tesszük a krémet,így--->a sima lapra teszünk vaníliás pudingot,rátesszük a színezett lapot,majd a gesztenyés krémet,erre jön a sima lap,majd rá a vaníliás puding,feltesszük az utolsó lapot,majd a porcukor és rum keverékéből készült öntetet a tetejére tesszük és elkenjük.Másnapra puhul meg.


Mindkettő isteni finom:)

18:25-ös voltam.

2009. júl. 6. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
Köszönjük te drága,reméljük fini lesz:-)))
2009. júl. 6. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:

kekszreceptes vagyok


nem kell várni vele, mert kézzel kell megformálni nem kell nyújtani vagy ilyesmi, nem is lehet nagyon mert tele van csoki meg dió meg ilyenekkel. A kezedhez meg ragadhat.

2009. júl. 6. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:

a 2 receptes vagyok(:

Nincs mit,remélem Nálatok is nagy sikert arat majd,nálunk a siker sem maradt el,volt olyan rokonom aki egymás utána 4szelet sütit megevett belőle mert annyira ízlett neki(:

2009. júl. 7. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!