Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sok tojásból mit sütnétek?

Sok tojásból mit sütnétek?

Figyelt kérdés
Valami krémesre gondolok, de úgy hogy valami főzött krémmel, mert nincs pudingom, és nem is akarok venni. A lényeg a tojáson van..A krém is lehet sok tojásból.
2011. máj. 23. 12:44
 1/4 anonim ***** válasza:
intelligens krémes, 8 tojás! isteni, de tartsd be a receptet:))
2011. máj. 23. 12:47
 2/4 A kérdező kommentje:
Én betartanám a receptet..de rengeteg recept van..Melyik alapján készitsem? :) Megköszönném, h atudnátok linkelni receptet, hogy ti melyik alapján dolgoztok.
2011. máj. 23. 13:04
 3/4 anonim ***** válasza:

huh, nekem papíron van leírva, úgy kaptam, de megkeresem.

lehet, hogy addig megkapod linkbe is.

üdv.

2011. máj. 23. 16:18
 4/4 anonim ***** válasza:

szia! megtaláltam a receptet, írom is:)

hozzávalók: 1 lt tej, 20 deka porcukor, 8 tojás, 15 deka margarin 9 ek. sima liszt, 5 csomag vaniliás cukor.

a porcukrot a margarinnal habosra keverjük. a tojások sárgáját kettesével adagoljuk, és közben géppel keverjük. a lisztet három kanalanként, a tejet apránként adjuk hozzá.

a tojásfehérjéket a vaniliás cukrokkal kemény habbá verjük,és lazán a masszához keverjük.

vajazott, lisztezett (nekem kb 38*25-ös) tepsibe öntjük, és hideg sütőben 15 percig max hőfokon sütjük.

utána takaréklángon még kb 1-1,5 órát továbbsütjük.

ha a tetején is pirosas lesz akkor már jó, de kihűtve az igazi.

ha másfél adagot készítünk, akkor egy kicsit nagyobb pl gáztepsiben, akkor a kezdő max hőfokon 20 percig kell sütni.

én egyszer csináltam, nagyon finom lett, de nem az a szállítható kategória:))

üdv.

2011. máj. 23. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!