Mit sütnétek esküvőre, ami bírja ezt a meleget?
Barátnőmnek ígértem, hogy sütök sütit az esküvőjükre (2 hét múlva lesz), ha még bírni fogom (akkor leszek a terhességem 38-39. hetének fordulóján). :)
De mit süssek, amit könnyű szállítani, és mégis mutatós, finom süti?
írd be ide a receptet légyszi, biztos többen kíváncsiak vagyunk rá :) köszi
amúgy én kókuszos linzert csinálnék, az igazi lagzis süti
erre gondolok:
ezt lehet úgy is, hogy több adagot csinálsz, az egyiknek a töltelékébe kókuszreszeléket, a másikéba darált diót, a harmadikba kókuszt és kakaóport teszel, így egy sütéssel háromféle sütid lesz
na itt a szuper keksz recept.
am´gy csokis keksz néven van a receptes füzetemben.
25 dkg margarin
2 tojás
2 ek. méz
25 dkg cukor (én 10-nél többet nem teszek bele, mert szerintem a 25 túl sok)
1 cs sütöpor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
50 dkg liszt
10-15 deka csoki, mazsola, dió, tettem márbele maradék kókusz reszeléket, csokinak egy húsvéti nyulat használtam. egyébként csak burítom hoza nem mérem,mert minél több mazsi, dió van benne annál jobb.
az egészet csak kézzel jól össze gyúrod és kicsi lapos korongokat formálsz belöle, lehet egész kisi 3-5 cm vagy akár 8-10 cm átméröjü is a lényeg hogy lapos legyen.
180 fokon minimum sütni kell. de elég hamar megsül.
17:05 köszönjük a receptet. Gyúrás után gondolom én legalább fél-1 órát kell pihennie a tésztának,hiszen vajas és a kéz melegétől megolvad,a sütőben meg mégtovább és akkor ilyen szottyos izé lesz,igaz?
Szóval tuti kell pihentetni és aztán nyújtani és előmelegített sütőben sütni,ugye? Kb 10-15 perc alatt azért készen is vannak,nem?
Isler,linzer,pogácsa,sajtos rúd.Van egy isteni süti receptem,csak az a baj,hogy az krémes(vaníliás-gesztenyés,a ballagásomon nagy sikert aratott:D),de ha megtudjátok oldani a szállítást,vagy érdekel a recept leírhatom:) Meg van egy isteni pogácsa receptem is,ha kell szólj és leírom:)
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!