Brassóihoz szeretném. Olajban vagy tepsivel sütőben?
2012. jún. 2. 11:00
1/9 anonim válasza:
Sültkrumplit nem szoktak újból csinálni mert nem sül úgy meg mint a régi!
2012. jún. 2. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Újkrumplinak pont az a lényege hogy még nem ropogós nem tudod ilyenre sütni. Ha Brassóihoz akarsz krumplit célszerűbb mirelitet venni vagy félkészen lefagyasztod egy pár napra hogy kemény legyen utána fagyosan bele kell tenni a forró olajba és akkor addig sütni ameddig nem érzed rajta hogy megkeményedett de a belseje még puha. Hogy ezt így hány percig kell sütni nem tudom ezt inkább érezni kellene villával megtudod állapítani mikor lesz jó, sót ne adj hozzá amikor beleteszed a tálba, illetve mielőtt kiveszed csöpögtesd le róla az olajat nehogy megszívja magát.
2012. jún. 2. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
ujkrumplit csak parolni tudod, sultkrumpli nem lesz belole, mert tul sok benne a viz. fedo alatt parold egy kicsit, majd vedd le a fedot es piritsd le
2012. jún. 2. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! A brassói mindjárt kész, de Anyu nem szólt hogy csak újkrumpli van itthon. Csináljam meg petrezselymes krumplinak?
2012. jún. 2. 11:22
5/9 anonim válasza:
Vágd féle, főzd meg sós vízben. Ha leszűrted és lecsurgott, bő majdnem forró zsírba (olajba) tedd bele, nagy lángon hirtelen süsd át.
A hirtelen hő és a rajta marad víz találkozásának hatására a külsején képződik egy vékony hártyaréteg, ami finom ropogós, a belseje pedig (mivel már megfőzted) puha marad.
Imádom ezzel a módszerrel akár öreg, akár újkrumpli!!!
2012. jún. 2. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Vágd féle = vágd félbe
2012. jún. 2. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
A nagyobb víztartalmú krumplit is lehet ropogósra sütni, csak tovább tart.
Először viszonylag alacsonyabb hőmérsékleten sütöd, hogy a víz elpárologjon, de ne égjen meg kívülről. Mikor az intenzív párolgás megszűnik feltekered a gázt és megpirítod a külsejét. Kész! Nem ördöngösség, csak nem szabad nagyon sokat egyszerre az olajba rakni, mert összetapad, illetve egy negyed órával tovább kell sütni.
Érdemes sok olajat használni, ami bőven ellepi a krumplit.
Ezzel a módszerrel a főzőkrumplit is meg lehet sütni ropogósra.
2012. jún. 2. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
ne főzd vízben, csak párold, kimegy az összes íze a vízbe ha abban főzöd
2012. jún. 2. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Végül sikerült megsütni jó forró bő olajban!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!