Hogy lehet új krumpliból szilvás gombócot késziteni, hogy jó is legyen?
A hétvégén vendégeim jönnek, akiknek szilvás gombócot akarnék fözni, és fontos lenne, hogy sikerüljön, más kaja nem jó. De már nincs régi krumplim, az újból meg tudtom szerint nem lehet jót csinálni.
A krumplipor meg a készen kapható gombóc nem jöhet számitásba allergia miatt, csak a házilag készitett.
Ismer valaki olyan trükköt, ami segit? Minden segitséget köszönök elöre is.
Akkor ülj kocsiba, vagy buszra-vonatra, és menj át a szomszéd településre. Nem tudom, még nálunk is van öreg is és új is.
Valóban hol laksz, ha nem vagy messze, adok én, veszek én neked akár 5-10 kg-ot is, vagy még többet is ha akarsz. Pesttől délkeletre 150 km, oda-vissza 300.
Sajnos nem Magyarországon, azért is gond régit kapni. De köszönöm a felajánlott segitséget.
Kénytelen leszek valami mást fözni, csak egyelöre nem sok ötletem van.
Sajnálom, akkor nem küldök neked krumplit.
9-esként feltettem neked a szilvalekváros derelye receptjének linkjét. Ha nem nyújtod a tésztáját nagyon vékonyra, akkor bele teheted a félbevágott szilvát, és meg tudod nekik főzni. Ne felejtsd el, hogy a félbevágott szilvát cukorral elkevert fahéjba mártottuk (magját persze kiszedtük) és úgy raktuk bele a tésztába, összehajtogattuk, kifőztük, aztán mehetett a pirított zsemlemorzsába.
Szerintem ennek is örülni fognak.
Próbálj ki egy újkrumplit péppé főzni, átpaszírozni, egy kis liszttel összegyúrni. majd meglátod mi lesz belőle. a kezeddel érezni fogod.
én itthon az első petrezselymes újkrumplival vasárnap úgy jártam, hogy mire észbekaptam, a saját párájában lekopott, fele szétment, szinte röstelltem is magam, hogy így néz ki.
krumplitól is függ. egy próbát megér szerintem.
Sok sikert, ha mégis nekiállnál:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!