Hogy lehet új krumpliból szilvás gombócot késziteni, hogy jó is legyen?
A hétvégén vendégeim jönnek, akiknek szilvás gombócot akarnék fözni, és fontos lenne, hogy sikerüljön, más kaja nem jó. De már nincs régi krumplim, az újból meg tudtom szerint nem lehet jót csinálni.
A krumplipor meg a készen kapható gombóc nem jöhet számitásba allergia miatt, csak a házilag készitett.
Ismer valaki olyan trükköt, ami segit? Minden segitséget köszönök elöre is.
pontosan
zöldségesnél, piacon még találni régi krumplit
újból sajnos nem fog menni - legalább is én még semmi olyan praktikát nem hallottam, ami működne :S
A piacon nézd, vagy kérj a szomszédasszonytól, vagy kérd meg a maszek zöldségest, hogy legalább egy kilónyit kotorjon össze az öregből. Biztosan van még neki valamennyi, szerintem hazavitte, beszélj a lelkére, hidd el fog találni otthon annyit, amennyi neked kell.
Panaszkodj neki, hálálkodj, hogy megmenti a becsületed a vendégeid előtt stb. stb. Biztosan fog találni!
Nálunk mindenhol van még bőven régi krumpli. a Tescóban is van 2-kilós és 5-kilós is.
a 400 ft-os újkrumplit még nem mindenki bírja megvenni.
és sajnos tényleg nem jó szilvásgombóchoz.
Eszembe jutott a szilvás derelye. Az nem krumplis tészta alapból van.
Az igazság az, hogy a feltett linkben mindenütt szilva-lekváros derelye van, olyat (én legalábbis) nem találtam, ahol konkrétan a szilva menne bele.
Ha jól emlékszem, édesanyám csinálta úgy, hogy félbevágott szilvákat rakott a lekvár helyébe, de kifőzésnél, mozgatásnál nagyon vigyázni kell, mert ha kiszakad a tészta, kihull a szilva belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!