Mit tudnék készíteni (második fogásként) krumpliból, kolbászból és tojásból a rakott krumplin, és paprikás krumplin kívül?
Töltött krumplit, pl. ezt:
Én nagyon szeretem: Kolbász karikára vágva, serpenyőben zsíron (és nem olajon) kisütve. Krumpli héjában megfőzve, majd persze meghámozni. Tojás szintén főzve.
Tálaláskor: Krumpli összenyomva villával, a kolbász alatti zsírral ízesítve, megfelelően sózva, majd egy tojással is összenyomva, összekeverve, végül rá kolbász. Kovászos uborkával, vag bármilyen savanyúsággal egyik kedvenc ételem, nagyon egyszerű is.
Sosem szoktam a zsiradékból kivenni a kolbászt, serpenyőstül megy az asztalra, bele eg nagy kanál, ami alkalmas zsír és kolbász szedésére egyaránt.
Nem egy diétás kaja, de nagyon finom :)
Nagyon szépen köszönöm a finomabbnál finomabb recepteket:-)
Júj, de finom mindegyik:-)
egyszerű tepsis krumpli is finom. héjában főtt krumlit
szelsz zsírozott tepsibe egy sort.erre raksz apróra vagdalt kolbászt, félkarikára vágott hagymát, majd megint egy sor krumplit.közben sózod, fűszerezed ízlés szerint.
tojásból,lisztből sűrű palacsintatésztát keversz, amivel leöntöd a krumplit.
forró sütőben aranybarnára sütöd.kockákra vágva tálaljuk.
extra feltét esetleg még egy kis reszelt sajt a tetejére.
savanyúsággal, céklával vagy kecsappal is isteni finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!