Új krumpliból lehet finom sült krumplit készíteni?
Abból lehet csak igazán finomat! Főleg, ha nem hámozod, hanem a kés élével lekaparod a fiatal krumpli vékony héját, ekkor nagyon finom kéreg képződik rajta sütéskor. Persze ezt csak nagyon fiatal krumplinál lehet.
Az új krumpli majdnem mindenhez jobb, mint a régi. Talán a krumplipüré az egyetlen kivétel.
Finom sütve nagyon.Sok kell belőle,mert összesül.Legjobb a dió nagyságú,ezt egyben kell megsütni.
Nem szeretem kaparni,mert nagyon lassan halad.
Ezért megfőzöm héjjában, megpucolom és úgy sütöm ki.Tartármártással, sültvirslivel igazán finom kaja.
Szerintem jó, ha h leírom a kedvenc újkrumpli-receptem, édesanyám mindig így csinálja, szuperfinom.
Tehát végy tetszőleges mennyiségű újburgonyát, de szerintem minél több, annál jobb. Kell még hozzá vaj, meg petrezselyem. Ez egyébkén a petrezselymes burgonya egyik fajtája. Tehát a krumplit meghámozod, amelyiket kell, felkockázod. Palacsintasütőben kevés vajon megpirítod, és megvárod, amíg puhára sül, és már szép piros. Akkor rászórsz pár csipetnyi friss, felvágott petrezselymet, és összerázod a krumplival. Fontos! Az újkrumplit nem szabad keverni, mert összetörik. -> rázogatsd. Remélem, segítettem, Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!