Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumpliból és zsírszalonnából...

Krumpliból és zsírszalonnából milyen ételt tudok készíteni sütőben?!

Figyelt kérdés
Esetleg még van itthon kefír,tészta,csirkecomb,züldségek
2012. jan. 31. 16:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Én ezt csinálnám/szoktam csinálni:

a csirkecombról a bőrt felhúzom vágok alá szalonnát vagy bevagdosoma húsát és közé teszek szalonát..a sütőbe megsütöm és a krumplit mellé rakom..esetleg:kefir+zöldséget keverd össze+só+bors..és kínáld mellé.


Vagy levágom a csirkecombróla húst megsütöm gázon/sütőbe kifőzöm a tésztát..megpirítoma szalonátt.egybeöntöm.:)

2012. jan. 31. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

a zsírszalonnát süsd ki töpörtyűnek. így közvetlenül ételbe nem használható.

a friss töpörtyűt már lehet héjában sült krumlival, zsírral, kefírrel fogyasztani.(bár tejföllel jobb)

a zöldségesre is írok később.

2012. jan. 31. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

A krumplit karikázd fel vékonyan . sózd borsozd ,rakd rá a befüszerezet csirke combokat alufoliával takard le majd ha már a hús puha vedd le a fóliát és piritds meg ,hogy ropogos legyen a hús.

A krumpli rétegek közé teheded a zöldségeket..

2012. jan. 31. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

a csirkecombokat kicsontozod, a csontokat elteszed egy levesalaplének későbbre. csíkokra vágod. egy fej hagymát megdinsztelsz, rádobod a husit és együtt párolod fedő alatt puhára sóval, egy kis borssal.ha már félpuha hozzáteszel tetszés szerinti zöldségeket , gombát, borsót, répát, kukoricát, amid van. együtt párolod tovább.

közben főzöl tésztát. ha az is kész a raguval összekevered. a kefirt (ha tejföl nincs) pár tojással fűszerekkel pl majoranna, zúzott fokhagyma összekevered

és a tésztával is átkevered.

zsírozott tepsibe teríted és, ha van egy kis sajt, reszelt sajttal is megszórod.szép pirosra sütöd.


én a kérdésedből úgy értettem, hogy nyers zsírszalonnád van, nem füstölt szalonna. a zsírszalonnát nem lehet közvetlen ételbe használni, esetleg a hirtelen kisütött zsírját.

ételbe a füstölt szalonna a jó, az is , ha egy kicsit húsos.

szerintem:)

2012. jan. 31. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!