Mit hozhatnék ki krumpliból és csirkemellből? Sütőben megsütöm, arra gondoltam, csak na, nem értek hozza. :S
Csirkemellből NEM tudsz jó ételt csinálni,mert nagyon száraz. A mellet csak akkor lehet megenni,ha előtte valahogy bepácolod,egy napig a hűtőben tartod,és valamilyen szószban készíted el.
Brassóiként ehető de, nem jó.
Szia!
Itt választhatsz, melyik lenne a legjobb. Szép képekkel is illusztrálva van, ami gusztább, azt válaszd. Nekem nagyon tetszik a második harmadik kép szezámmagos csirkemelle, tört krumplival van tálalva. Ilyet ettem is már azelőtt, és nagyon elégedett voltam vele. Finom, laktató, könnyen elkészíthető. De rád van bízva, mit választatsz.
Egyébként a csirkemellet nem kell se tejbe áztatnod, vagy ilyesmi. A fűszerezés lehet só vagy bors, az is nagyon jó, nem kell különlegességekre gondolni, így is finomra elkészül, viszont ha megsózod fél órát, 2 órát hagyd állni. Szósz se kell hozzá, fent írtam már köretet.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, igazából nagyon-nagyon jó ötletek érkeztek csak én annyira nem értek a főzéshez, kicsit bonyolultnak tűnnek. :S Ez már az én hibám.
Azt a besamel mártást meg lehet csinálni liszt nélkül? :S Mert nincs lisztem itthon és igazából sajtom sem, de azt pótolnám olyan szendvicssajttal, azzal a lapossal. :S
Így milyen lenne?
[link] Ezt az edényt lehet sütőbe rakni??? :S Szóval ha mondjuk főznék krumplit, kicsit megsütném a csirkét majd összeraknám az edénybe, berakhatnám a sütőbe? Tutira semmi baja nem lesz? Mert anyum egyszer mikróban használta és eltört, az biztos. :)
Ne haragudjatok az eléggé béna hozzáállásom miatt.
Akkor itt egy egyszerű:
A csirkemellet vágd vékonyabb szeletekre, tedd egy tálba, öntsél rá natúr joghurtot, plusz szór meg kakukkfűvel és bazsalikommal. Kavard össze, hogy mindenhol érje, és így pácold pár órát. Kis citromlevet is önthetsz hozzá, de kihagyható. A pácolás után karikázz fel annyi krumplit, amennyi mennyiségileg passzol a húshoz, tedd egy kiolajozott tepsi aljára (én olívaolajat szoktam használni) a tepsi aljára, sózd + szórd meg azt is egy kis kakukkfűvel és bazsalikommal. Utána mehet rá a hús, azt is sózd meg (én azért nem sózom meg már a pácoláskor, mert úgy nekem valahogy túl sós lesz a hús, de én elve sótlanul főzök egészségügyi okokból). Karikázhatsz még rá paradicsomot, padlizsánt, vagy cukkinit, szórhatsz rá gombát is, de ezek elhagyhatók, ill. kombinálhatók. Fedd le a tepsit alufóliával, tedd be a sütőbe 30-40 percre 180 fokra, fél óra múlva vedd le a fóliát, nézd meg egy villával, hogy elég puha-e a hús, ha igen, akkor alufólia nélkül tedd vissza, tekerd 200 fokra a sütőt és pirítsd még egy kicsit, ha nem puha, akkor értelem szerűen fedd vissza, és még párold.
Nem nagyon lehet elrontani :) A joghurttal való pácolás miatt nem fog kiszáradni.
Egyébként nem száraz a csirkemell, csak sokan nem tudják jól elkészíteni pác nélkül, de az nem a csirkemell, hanem az ő hibájuk. Gyakorlat kell hozzá, az tény. De pácolással nem lesz vele semmi bajod.
Ja, és tejszínbe is pácolhatod ugyanígy, csak akkor ne keverd citrommal :)
Ja, és előmelegített sütőbe rakd a tepsit.
Jénaiban is csinálhatod, be lehet rakni a sütőbe, de akkor ne melegítsd elő (vagy csak pár perccel korábban kapcsold be), mert a hirtelen melegtől elcsattanhat az üveg. Viszont így több időbe telik mire elkészül, mert még át kell melegednie a jénainak és a sütőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!