Milyen gyors egyszerű és finom kaját lehet csinálni csirkemellből?
Leírom az én saját készítésű Gyrosomat:
A csirkemellet felkockázod, vagy csíkozod tetszés szerint, mindegy a méret, mert gyorsan átsül. Befűszerezed ízlés szerint: pl. bors, pirospaprika, bazsalikom, só, majoranna is mehet és egy kis rozmaring. Én felkockázás után szoktam befűszerezni, jól átforgatom egy kis tálban és hagyom összeérni amíg feldarabolom a nyers zöldségeket: Fejes saláta, lila káposzta, lila hagyma, uborka vékonyra szelve és répa, amit nagyon vékony csíkokra szelek, mert ezeket nyersen tálaljuk.
Öntet: Kis tálban natúr joghurtba apróra vágott vagy kinyomott fokhagyma, nagyon apróra vágott uborka kis só.
A húskockákat kevés zsiradékon vok-ban, vagy egyéb teflonos serpenyőben megpirítod.
A zöldségeket tálalhatod külön edényekben is, vagy az egészet egybe keverve, mellé kis tálkában az öntetet.
Tényleg gyorsan megvan, leírni szinte tovább tart :-)
Ja és sültkrumplit szoktam mellé köretnek. Ha van kisebb gyenge, vékony héjú burgonyád, héjastul szeld fel és úgy süsd meg olajban.
A csirkemell, ha felkockázod, hamar megvan.
Dinsztelj hagymát teflonban, ha üveges, dobd rá a húst. Süsd át, só, bors, hagyd párolódni, és nézd meg, mi van a hűtőben:
- ha paradicsom: akkor mehet rá a szósz, hozzá fokhagyma, kakukkfű, oregánó
- paradicsom, paprika - lecsós húsként
- joghurt, tejföl: ha ezek, akkor mehet hozzá fokhagyma, rozmaring vagy kakukkfű
- tejföl, tejszín: mehet hozzá méz és mustár
- tejföl, tejszín: mehet hozzá curry, baracklekvár vagy méz
Köret: rizs, tészta
Ha nincs semmi szószalap a hűtöben, akkor a hús mellé tehetsz gombát,kukoricát, borsót, konzervbabot és némi fűszert.
Nagyon finom és nem kell vele sokat vacakolni:
Vékony szeletekre vágom a melleket, sózom, borsozom teszek rá kis majorannát, majd jó sok reszelt sajtot és felgöngyölöm. Sütőpapírral bélelt tepsit kivajazok, belteszek a sajtos melleket, leöntöm 2 deci tejszinnel, reszelek a tetejére is sajtot, lefedem alufóliával és fél-háromnegyeóra alatt megsütöm, majd leveszem a fóliát és 5 percig még így is stüöm. Melegen és hidegen is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!