Karácsonyra finom, esetleg különleges süti? (De csak olyan amit már próbáltatok! )
Lécci receptet is írjatok hozzá. :)
Köszi.
Leírom neked a Parfé szeletet, amit ugyan évközben is sokszor elkészítek, mert imádja a család, így karácsonykor is mindig meg kell sütni:)
tészta: 17 deka liszt, 17 deka cukor, 4 ek. méz, 4 tojás, egy csom. sütőpor,10 dek durvára vágott dió.
a tojások sárgáját a cukorral, mézzel habosra keverjük, hozzáadjuk sütőporos lisztet, a diót és a 4 tojás keményre felvert habját is óvatosan belekeverjük.
sütőpapíros kb 38x25-ös tepsiben tűpróbáig sütjük. figyelni kell, mert a méztől korán barnulhat.
a kész tésztát kihűtjük.
krém. 5 deci tejben megfőzünk 5 púp.ek. búzadarát, és kihűtjük teljesen.
közben egy rámát 25 deka porcukorral, egy vaniliás cukorral jól kikeverünk, majd a kihűlt darával géppel
összekeverjük. szép fehér stabil krém lesz belőle.
ezt a tésztára kenjük egyenletes vastagra.
lehet csokimázzal is bevonni, de olvasztott csokival megcirmozva össze-vissza még szebb és egyszerűbb.
a csoki lehet bolti bevonó, de én legtöbbször magam készítem.
három ek. cukrot, három ek. keserű kakaóval kikeverek és ráöntök 3 ek. lobogó forró vizet.
egy pillanatig összefőzöm, beleteszek kb 2 deka vajat/margarint, de egy ek. olaj is jó.
ezzel a folyékony csokimázzal csorgatom meg. a fehér krémen nagyon mutatós a cirmozás.( én így hívom:)
néha teszek a krémbe csokis instant kapuccinóport is (5 dekát)
úgy is nagyon finom.
Köszi!
Másodiknak : Köszi, de ezek alap hogy lesznek, valami mást szeretnék valami nagyon finom különleges sütit.
Ez nagyon mutatós és finom süti, kicsit sok vele a munka, de megéri. Többen ezt a sütit Kinder Buenonak ismerik, de szerintem így is nevezhető:) A lényeg, hogy nagyon nagyon finom:) Nálunk ez a tuti befutó. Én még a férjem szülinapi tortájának is ezt csináltam:)
Köszi!! Nekem nem gond ha sok vele a munka úgy is anya csinálja : D
Ha ennyire finom mondom neki hogy csinálja meg! :)
azért ne szakítsd meg anyukádat:)) gondolj bele mennyi dolga van ilyenkor karácsony előtt.remélem azért odaállsz egy kicsit segíteni.
Jó sütögetést együtt az anyuval:)
receptet már írtam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!