Ballagási menü tippek?
Egyik nap a sütitek, tortákat (betöltés nélkül) lehet elkészíteni, és a sütni való húsokat sózni, fűszerezni, hogy amikor sütni kell, akkorra ezek már elvégezzék a maguk dolgát.
Gondolom:
- Húsleves (általában csirkéből) zöldlséggel, borsóval, csigatésztával, vagy cérnametélttel
- Pörkölt sertésből vagy marhából, (ha esetleg a társaság szereti,) különleges lehet egy finom bográcsos birka is.
- Sültet lehet sertésből, vagy baromfiból egy kis tessék-lássék körettel (rizi-bizi) salátákkal
- De lehet a frissen-sült helyett előre készített hidegtálakat is asztalra tenni, amelyek már inkább a szemnek, mint a szájnak szívderítőek
- Utána jöhet a torta, a süti, édes-sós
Ez egy hagyományos vendéglátás menüje. Lehet rajta variálni, hogy töltött húst készíteni a hidegtál helyett. Vagy a pörkölt helyett valami rakottast készíteni.
De lehet, hogy valaki azt mondja, a hagyományos húsleves helyett valami zöldségféléből készített krémlevest.
Ti tudjátok, milyen ízlése van a meghívottaknak, és egyáltalán milyen szokások vannak felétek.
Hát kb erre gondoltunk! :)
Fácán-gyöngyi húsleves, pörköltet még nem tudjuk mi, de ebből a háromból az egyik, sülthús az csirke lesz, meg a húslevesből a fácán meg gyöngyi megsütve, meg fasírt.
Torta nem lesz, mert nem szeretjük, süti meg majd ilyen-olyan, amit össze tudunk dobni, mert anyám nem tud sütni. :S /vagyis azt nem mernénk a vendégek elé rakni/
Csak egyszerűket, pl sportszelet, ilyeneket tud megcsinálni.
Pogácsa mennyire lenne ünnepélyes?
A pogácsa nagyon jó, az sós sütinek megfelelő.
Édesnek: kocka alakú háztartási kekszet rakjatok sorba egy alacsony oldalú tálcán. Kenjétek meg csoki-pudinggal, majd a tetejére még egy sor keksz, azt megkenitek vanília pudinggal, ha még van keksz és puding jöhet rá még egy sor, majd az egészet oldalt és a tetején ismét megkenni valamelyik pudinggal. Ha csokival kentétek a tetejét, akkor megszórjátok kókusz-reszelékel, ha vanília-puding került rá, akkor csoki-reszelékkel. Előző nap megcsináljátok, másnapra az egész összepuhul. Ott tudjátok kockákra szelni, ahol a kekszek találkoznak.
Kekszet ledaráljátok, összegyúrjátok egy adag lefőzött kávéval, rum aromával, és gesztenye-masszával. Kis golyókat formáztok belőle, és kókuszreszelékbe forgatjátok. Másnapra ez is bepuhul.
Én is most ballagok, 18-19-en leszünk, de mivel anyum egyedül nem bírna bőségesen főzni ennyi emberre, ezért mi rendelünk is kaját. Valahogy így fog kinézni a menü, de nem lesz minden főételből 18 adag, hanem csak mondjuk 9 mindegyikből, hiszem senki se tud
Leves: hús leves(házi)
Főétel:
Töltött káposzta(házi)
paradicsomos és ananászos csirkemell(házi)
sült csirkecomb(rendelve)
csülök (rendelve)
rántott hús, rántott gomba és karfiol(rendelve)
Desszert:
egy nagy marcipán torta (cukrászdai)
3 tepsi házi süti (mirinda szelet, diós-csokis süti, krémes)
linzerkarika
pogácsa
15/L
Köszi neked is! :)
Majd lesz itt valami, még konkrétumok nincsenek.
Nálunk ilyen menü lesz:
-Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves
-Sült húsok,panírozott dolgok
-Mindenféle sütemény mert a családba jól főznek a nők,a szüleim pedig szakácsok,szóval összedobják így sok családtaggal:D
40-45 fő lesz itt:) 15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!