Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi legyen a menü?

Mi legyen a menü?

Figyelt kérdés
Kislányom 4. születésnapját ünnepeljük rövid időn belül. A vendégeket ebédre hívjuk, de mi legyen a menü? Eddig minden évben tartottunk szülinapi "partyt", de a menü mindig ugyanaz volt: tyúkhúsleves, töltött hús (sertés), rántott hús (csirke), fasírt, rizibizi, burgonyapüré, franciasaláta, savanyúság, torta, sütik. Idén szeretnék változtatni a menün. Ötletek? Igazából csak a főételre kérnék tippeket, de akár komplett menüsornak is örülnék. Köszönöm mindenkinek, aki segít.
2012. máj. 29. 09:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom, hol éltek, de esetleg bográcsozáson nem gondolkodtok??

nagyon jó buli tud lenni egy jó csülökpörkölt, vagy babgulyás és társai mellett.

2012. máj. 29. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Legyen az idén hideg svédasztalos menü. mindenki lazábban mozog, falatozik, beszélget ,Neked is több idő jut a vendégekre is.

hideg töltöttcsirke, stefániavagdalt,tavaszi tojásrolád(tekercs)baconba tekert csirkemáj, töltött tojás, majonézes krumplisaláta, ecetes-hagymás krumplisaláta. a franciát is csinálhatod őzgerincbe egy kis zselatinnal.

fejeskáposzta-répával legyalulva majonézzel isteni finom.

sonkatekercs, sajtos roló... és még sorolhatnám.

mindent előtte nap elkészíthetsz, "csak "a szervírozás , a szép hidegtálak elkészítése marad.

kaphatók szép színes party tányérok, poharak vagyis komplett szettek az ilyen vendéglátáshoz.

abban teljesen igazad van, nem kell mindig a hagyományokhoz mereven ragaszkodni. néha újítani kell:))

2012. máj. 29. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

Ahogy az első írja: bográcsos gulyás-, vagy pörkölt.

Mellé felállítani egy grill-sütőt, vagy roston-sütőt. A zöldsalátákat, hideg salátákát, sütiket előtte való napon el tudod készíteni.

Szerintem jobb buli lenne, mint a "konzervatív fehér abroszos" vendéglátás. Szabad-mozgás, farmer, pulcsi, ha az időjárás is kegyes lesz hozzátok, biztos a siker.

2012. máj. 29. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az ötleteket. Sajnos a bográcsozás és grillezés nem megvalósítható, mert panellakásban élünk. :( No, de majd egyszer, ha már kertes házunk lesz... :)
2012. máj. 29. 10:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez esetben főznék egy adag finom borsólevest.

Majd a sütőbe először betennék egy jó adag hurka-kolbász-pecsenye húst sülni. Amíg az sül, össze tudsz rakni egy adag rakott kelkáposztát. A leves után először a káposztát tálalod, majd a sülteket, akkor arra már inni is tudnak. A sülthöz a salátákat és a sütiket előző nap el tudod készíteni. Szerintem ez így nem a hagyományos kaja. (Csak halkan jegyzem meg, hogy a panelban, ahol élek, egy szomszéd az erkélyen szokta Imre-napkor felállítani a bográcsot)

2012. máj. 29. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
58%
Pedig akkor már jó hideg van...:)
2012. máj. 29. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor már megy a távfűtés, azt akkor is fizeti, ha az erkélyajtó nyitva. Belső fűtésként pedig a vörösbor, merthogy a pörköltbe úgyis kell, a maradék nehogy kárba vesszen!
2012. máj. 29. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
36%

Akkor valami finom krémleves pl francia hagymaleves cipóban tálalva, vagy brokkolikrémleves sült baconnal, pirított kenyérkockával.

másodiknak egyszer egy házi májkrémmel töltött karajtekercs gombás rizzsel, mellé még sült pecsenyekacsa

párolt lilakáposztával, petrezselymes krumplival.

desszert, a szülinapi tortán kívül gyömölcstorta tejszínhabbal és még kínálós finom házisütik.

2012. máj. 29. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Azért vigyázz arra is, hogy olyan menüt készíts, ami mellett marad még erőd arra is, hogy a vendégekkel foglalkozz. Nem az a lényeg, hogy agyondolgozd magad mindenféle munkaigényes kajákat feltálalva, hanem hogy egy jó buli legyen, ahol mindenki jól érzi magát. (Még a háziasszony is)

A kaja legyen könnyen, gyorsan, kevés munkával készíthető, de lehetőleg laktató, így ahogy mondani szokták, a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad.

2012. máj. 29. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!