Hogyan kell ballagási kemény pogácsát sütni?
Figyelt kérdés
Kerestem, de sehol sem találtam receptet. Van aki a liszt+só+vízre (tetejét tojással megkenve)esküszik, más meg azt mondja, hogy víz+liszt+1 tojás. Olvastam még olyat is, hogy kis olajat is kell hozzá tenni a tojás helyett, h szép barna legyen. Elsődleges szempontok, hogy kemény legyen és szép pirosasra süljön a a teteje. Nem kell, h ehető legyen, hiszem ez nem fogyasztásra készül, hanem emléknek. előre is köszi..:)2012. ápr. 25. 15:06
1/3 anonim válasza:
Ha csak a liszt + víz (tojás és só nélkül) szerintem megadja a kellő keménységet, hiszen az gyakorlatilag nem más mint a kovász, csak éppen kiszaggatva és megsütve. A tetejét célszerű tojással megkenni, hogy szép piros legyen. Persze pár szemmel célszerű lenne kipróbálni, mert meglehet, ha nem teszel bele is tojást, esetleg sütés közben szét-törik. Nem tudom, sosem próbáltam.
2/3 anonim válasza:
én is úgy tudom , hogy csak liszt-só-víz, a tetejére tojás.olyan, mint a sógyurma, csak ki kell szárítani a sütőben:)amúgy tényleg ehetetlen.
3/3 A kérdező kommentje:
köszi a választ! Majd tartok egy próbasütést :)
2012. ápr. 26. 08:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!