Mennyi sót teszel egy kiló liszthez, ha sós süteményt (pl pogácsát) készítesz?
Figyelt kérdés
Ma este krumplis pogit sütöttem, de a sózás nem jött össze...sótlan lett.2012. jan. 13. 21:48
1/12 anonim válasza:
Én 1 teáskanálnyit teszek ennyi liszthez.
3/12 anonim válasza:
*persze pogácsához
Mondjuk ha pizzatésztát csinálok akkor csak 1-2kávéskanál 1 kiló liszthez
4/12 anonim válasza:
2-3 teáskanál
legyen valami íze
1 kiló nagyon sok, még megy hozzá a krumpli, meg a zsiradék is
5/12 anonim válasza:
Kóstold meg a nyers tésztát. Ha jó sós, de nem kellemetlenül, akkor jó lesz kisütve.
6/12 Kondor Judit válasza:
Én egy evőkanálnyit szoktam,de a krumplis pogihoz több kel mivel a krumpli felveszi a sót.
7/12 A kérdező kommentje:
Sokat tanultam a válaszaitokból. Köszönöm szépen!
2012. jan. 13. 22:54
8/12 anonim válasza:
megerősítem az egy evőkanalas választ, egy kilónyi liszthez.de még így is belcsípek a nyerstésztába, megkóstolom, hogy elég sós-e.
9/12 anonim válasza:
Pontosan, egy evőkanál.
Ezért írt jót a 2.! Le lehet mérni, egy nagy ek. pont egy szűk marok. Én is mindig marokra mérem, mert az biztosabb, mint a kanál. Jobban érezni a mennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!