Előző nap elkészíthető pogácsát tudtok?
Szeretnék szombaton pogácsát sütni, de holnap megcsinálnám és egész éjjel a hűtőben lenne, hogy másnap már csak sütni kelljen.
Tudtok ilyet, amit már csináltatok és bevált, és nagyon finom?
Szia! Nekem a következő recept vált be:
50 dkg finomliszt
3 kávéskanál só
2-2,5 dkg friss élesztő
1 kávéskanál cukor
1 kis doboz tejföl
1 egész tojás villával felverve
1 dl langyos tej
25 dkg puha margarin
Tetejére: 1 egész tojás vagy csak a sárgája + 5 dkg reszelt sajt / szezámmag / köménymag
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet elmorzsoljuk a puha margarinnal, sóval, tojással, tejföllel, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Puha tésztát dagasztunk. Folpackba csomagoljuk, és éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap ujjnyi vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk, tojással lekenjük, sajttal megszórjuk, sütőpapíros tepsin 15-20 percet pihentetjük, és előmelegített sütőben (180 fok, alsó-felső sütés) kb. 20-25 percig sütjük.
Egyszerű túrós pogácsa
25 dkg túró, 25 dkg margarin, 25 dkg liszt, 2 dkg só
1 sütőpor, 1 tojás
A hozzávalókat összedolgozzuk
1 órára hútőbe rakjuk pihenni.
Majd deszkány 2-3 cm magasra kinyújtjuk
tetejét késsel bevagdossuk
kisszagatjuk,
tojásssal megkenjük
Előmelegített sütőben kisütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!